Connect with us

Revistateo.ro

Cel mai evident semn de hernie ombilicala

Stiri

Cel mai evident semn de hernie ombilicala

Factorii care duc la hernie ombilicala sunt multipli, iar simptomele acestei afectiuni sunt vizibile!

Hernia ombilicala este o afectiune a abdomenului care este evidentiata prin exteriorizarea anormala a buricului. Daca buricul tau arata ca cel din imaginea articolului, trebuie sa mergi de urgenta la medic. De ce? Este foarte posibil ca o portiune de grasime abdominala sa fi iesit afara ori chiar o bucata a intestinului subtire. Desi este mai frecventa in cazul sugarilor si al copiilor de pana in 6 ani, problemele afectiunile ombilicale pot aparea si la maturitate, sustin medicii.

Factorii care duc la hernie ombilicala sunt:

– obezitatea;
– ridicarea greutatilor in cazul persoanelor care sufera de constipatie cronica;
– sarcinile multiple;
– ascita (acumularea de lichid in abdomen).

Cei care remarca o anomalie a ombilicului trebuie sa stie ca acest tip de hernie nu se vindeca de la sine. Odata aparuta, hernia ombilicala creste progresiv in dimensiuni si devine dureroasa la tuse sau ridicarea de greutati. Dimensiunea herniei ombilicale poate varia de la cativa milimetri la centimetri.

5 motive pentru care poti sa ai stomacul umflat

De ce poti avea CHIAR SI TU hernie de disc

Exista doua tipuri de hernie ombilicala: cea incarcerata si strangulata. In cazul herniei ombilicale incarcerate, grasimea abdominala nu mai poate fi impinsa inapoi in abdomen, iar hernia devine ireductibila. In cazul celei strangulate, fluxul de sange necesar continutului abdominal se intrerupe.

Hernia ombilicala poate fi vindecata clasic sau laparoscopic. Metoda clasica presupune o incizie care ocoleste ombilicul la stanga. Chirurgul recupereaza sacul de hernie si reduce continutul acestuia in abdomen. Peretele abdominal se intareste apoi cu o plasa sintetica pe care organismul o poate tolera si se asaza in spatele muschilor (acest procedeu poarta denumirea de proces intermusculoaponevrotic). Plasa este lipita cu ajutorul unui gel biologic. Interventia nu necesita, in general, drenaj.

In ceea ce priveste varianta laparoscopica, se realizeaza mici incizii de maximum un centimetru. Operatia se realizeaza cu ajutorul unor camere video introduse in zona afectata. Dupa inciziile realizate la nivel microscopic, se lipeste, ca in cazul metodei clasice, o plasa abdominala fixata la perete cu agrafe non-resorbabile spiralate. Dupa interventie, este scos din abdomen laparoscopul si se curata spatiul de dioxid de carbon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top