Connect with us

Revistateo.ro

Cele 17 reguli de eticheta moderne

Stil de viata

Cele 17 reguli de eticheta moderne

Nu este greu sa fii amabil – bunele maniere nu tin doar de respectarea celor din jurul tau, ci si de respectarea ta, ca om. Insa destul de putine persoane par sa stie aceste reguli:

1. Nu merge niciodata in vizita fara a anunta. O femeie britanica spunea ca atunci cand cineva suna la usa ei, isi lua pantofii in picioare, isi punea o palarie pe cap si lua o umbrela in mana. Daca ii placea persoana care venise sa o viziteze ii spunea: „Ce bine ca ai venit. Tocmai ce am ajuns acasa.” Daca nu, ea ofta si spunea: „Ah, ce pacat, trebuie sa plec.”

2. Nu scutura o umbrela plina cu apa – nici in metrou, nici la tine acasa, nici la birou, nici la cineva acasa. Pe nicaieri. Inchide-o si pune-o pe un suport pentru umbrele sau un carlig.

3. Nu pune niciodata geanta pe genunchi sau pe scaun. Un plic elegant si mic poate fi pus pe masa. O geanta de mana poate fi agata de scaun sau pusa pe podea. Servieta trebuie sa stea intotdeauna pe podea.

4. Pungile de plastic ar trebui folosite doar pentru cumparaturile de supermarket. Nu le folosi ca „geanta”, este putin de prost gust.

5. In casa poarta haine confortabile: pantaloni si o bluza simpla. Halatul este facut pentru a fi purtat dupa dus, iar pijamalele pentru a dormi in ele in timpul noptii. Si cam atat.

6. Cand un copil se muta in propria lui camera, bate la usa inainte de a intra in camera lui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top