Sanatate
Cele 7 alimente care cauzeaza depresia
Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra unui pericol urias cu care se confrunta deja umanitatea: depresia face tot mai multe victime, atat printre barbati, cat si printre femei, iar una dintre cauzele depresiei este si alimentatia.
Exista cel putin sapte alimente care contribuie din plin la dezvoltarea depresiei, potrivit OMS.
INDULCITORII ARTIFICIALI
Zaharina din multe produse alimentare (nu doar dulciuri!) afecteaza serios sistemul nervos, arata ultimele cercetari facute de oamenii de stiinta nord-americani. Aspartanul este indicat ca principal cauzator de stari depresive si de anxietate, zdrobind efectiv productia de serotonina si dopamina.
ALIMENTELE PROCESATE
Chimicalele din alimentele procesate, inclusiv cele pe care scrie „Pentru diabetici” sau „Fitness”, ataca in primul rand vasele de sange, inflamandu-le, astfel aparand riscul bolilor cardiovasculare.
PRAJELILE
Uleiurile si chimicalele din alimentele pe ale caror ambalaje este indicata prajirea, sub pretextul gustului crocant, dezvolta reactii chimice care afecteaza creierul uman si il predispune la stari depresive.
CEREALELE
Cerealele rafinate contribuie la un dezechilibru hormonal care poate duce la depresie si stari de inconstienta. Anumite cereale rafinate au fost asociate de specialistii britanici cu o posibila cauza a bulimiei.
LACTATELE GRASE
Grasimile saturate si grasimile trans favorizeaza aparitia si dezvoltarea depresiei, potrivit studiilor cercetatorilor spanioli din Navarra si Insulele Canare.
BAUTURILE CARBOGAZOASE
Chiar si sucurile asa zis naturale, care contin zeci de coloranti si arome, reprezinta un factor de risc pentru sanatatea mintala a omului.
ALCOOLUL
Se stie ca de la anumite pahare in sus, creierul este afectat in mod vizibil de catre alcool. Persoanele care se imbata au dificultati in procesul neuronal, de aici si imposibilitatea de a-si tine echilibrul sau de a vorbi coerent.