Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cele 7 realizări ale regimului ceaușist de care ne bucurăm și astăzi – VIDEO

Regimul ceaușist a avut și bune, și rele. Unele dintre lucrurile construite în perioada comunistă rezistă și în zilele noastre.

Multe dintre realizările lui Nicolae Ceaușescu sunt contestate astăzi, deși românii se bucură de ele. Istoria consemnează în ce fel s-a făcut de exemplu Canalul Dunăre-Marea Neagră și câți oameni au fost chinuiți chiar și la construirea Casei Poporului.

Fără prea multă patimă, fără a ne poziționa pro sau contra acestor realizări, noi doar le trecem în revistă și rămâne voi să judecați!

Cele 7 minuni ale lui Ceaușescu

1. Metroul din București. Milioane de oameni îl folosesc zilnic și este mijlocul de transport cel mai rapid, deci cel mai eficient. Lucrările la metrou s-au declanșat în 1975, iar prima linie de metrou a fost deschisă în noiembrie 1979.

2. Barajul Vidraru. „Primul semnal de începere a construcției barajului a fost coborârea de la înălțimea de 180 de metri, pe cabluri aeriene, a primei bene pline cu beton.

Au urmat apoi zile încordate de munca eroică. Pe șantier, tehnica înaintată, metodele moderne de lucru, mijloacele mecanice contribuie la obținerea unui ritm înalt de execuție.

Turnarea betoanelor se face în cofraje metalice, ceea ce contribuie la obținerea unei productivități superioare cu 20% față de metoda clasică.

Constructorii intensifică întrecerea socialistă pentru a realiza acest important obiectiv hidroenergetic la termenele prevazute și chiar mai devreme”, scria ziarul Scânteia din 10 aprilie 1965.

3. Hidrocentrala de la Porțile de Fier. Construcția a început în ultimul an al președinției lui Gheorghe Gheorghiu Dej și a fost finalizată în timpul lui Ceaușescu, în anul 1972.

4. Controversatul canal Dunăre-Marea Neagră. Pentru acest canal s-au pompat peste 2 miliarde de dolari. Acesta a fost inaugurat pe 26 mai 1984.

5. Casa Poporului. Parlamentul actual a fost început pe 25 iunie 1984 și finalizat, respectiv inaugurat în anul 1997.

6. Transfăgărășanul. Una din cele mai spectaculoase autostrăzi din România a fost făcută pe vremea lui Ceaușescu. Acesta a fost unul din cele mai ambițioase proiecte ale fostului președinte și a insistat să fie terminat repede. A fost gata în doar 4 ani, între 1970 și 1974.

7. A industralizat România prin crearea mai multor fabrici în provincie. Merită amintite fabricile din vest (de zahăr, de ulei, de făină, fabrica de tutun din orașul Carei) și cooperativele agricole.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top