Connect with us

Revistateo.ro

Cele doua alimente de post pe care nu trebuie sa le mananci in Saptamana Mare

Stil de viata

Cele doua alimente de post pe care nu trebuie sa le mananci in Saptamana Mare

In Saptamana Patimilor ni se recomanda sa mancam alimente de post. In lumea crestin-ortodoxa este interzis sa consumam produse de origine animala. Putini stiu ca si anumite alimente de post, chiar verdeturi, nu sunt bine vazute de Biserica daca le consumam exact in Saptamana Patimilor.

Ce alimente de post sunt interzise

Cele doua alimente pe care nu trebuie sa le consumam in aceasta saptamana sunt urzicile si otetul de mere. De aceste doua alimente se leaga rastignirea lui Iisus Hristos. Cu toate ca supa de urzici este delicioasa, iar otetul de mere este de mare folos in salate, cele doua alimente i-au provocat multa durere Mantuitorului.

Urzicile si otetul aduc aminte de chinurile prin care a trecut Iisus Hristos inainte de moartea sa sfanta. Atunci cand Iisus a fost rastignit, a fost batut cu urzici ca sa ii intepe ranile si stropit cu otet pentru a-i provoca si mai multe usturimi.

Din aceasta cauza cele doua alimente sunt scoase de pe lista mancarurilor recomandate in ultima saptamana din Postul Mare.

CITESTE SI: Cele mai nesanatoase alimente de post

CITESTE SI: Supa de galuste de post

Urzicile pot fi inlocuite cu alte verdeturi in prepararea mancarurilor de post, la fel si otetul de mere. Puteti inlocui urzicile cu macris sau lesutean, cu leurda sau ceapa verde daca doriti sa oferiti o aroma aparte retetei pe care vreti sa o preparati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top