Sanatate
Cele doua alimente nocive pentru tiroida
Exista o serie de alimente nocive pentru tiroida, insa doua dintre ele au captat atentia mai multor medici.
Alimentele problematice pentru tiroida
Glanda in forma de fluture se afla in interiorul gatului, deasupra claviculei. Glanda tiroidina este una dintre glandele endocrine cu rol in producerea hormonilor. Hormonii tiroidieni controleaza ritmul cu care actioneaza mai multe organe. De glanda tiroidiana depinde rapiditatea cu care sunt arse caloriile si cat de repede bate inima.
Toate aceste activitati compune metabolismul corpului. Cand glanda tiroidiana este afectata, apar o serie de simptome precum cresterea brusca in greutate sau modificarea ritmului batailor inimii. Persoanele care au probleme cu tiroida se confrunta cu semne precum ruperea unghiilor, lipsa de energie sau senzatia permanenta de frig, scrie site-ul socialdiario.com.
Afectiunile tiroidiene nu iarta pe nimeni. Ele se manifesta atat in randul femeilor cat si in randul barbatilor. Exista o serie de remedii naturiste care trateaza tiroida. Trebuie mentionat ca pana la administrarea medicamentelor sau a adoptarii unui remediu naturist, simpla eliminare din meniu a unor alimente ori reducerea consumului acestora iti poate fi de real folos.
Alimente nocive pentru tiroida – produsele din gluten si soia
Daca glanda tiroidiana nu functioneaza normal, e important sa stii ca de vina sunt alimentele procesate pe care le consumi zi de zi. Incearca sa renunti la alimentele prefabricate si fa-ti singura mancarea. Nu e mare lucru sa fierbi niste legume si, cata vreme nu adaugi aditivii pe care ii gasesti in comert, orice mancare facuta acasa va fi mai buna si mai sanatoasa.
Majoritatea persoanelor cu intoleranta la gluten risca sa isi imbolnaveasca tiroida. Pe lista scurta a alimentelor ce trebuie consumate cu moderatie pentru a nu afecta aceasta glanda se inscrie si soia. Desi are multi nutrienti, soia modificata genetic, care se regaseste tot mai des in magazine, a fost asociata cu o serie de afectiuni.
CITESTE SI: Cum tratezi natural tiroida. In primul rand, elimina cateva alimente din dieta
Din ce in ce mai multe persoane sunt diagnosticate anual cu probleme ale glandei tiroide, fie ca este vorba despre hipotiroidism sau hipertiroidism.
Glanda tiroida este un organ mic, care este localizat la baza gatului si care seamana foarte bine cu un fluture.
Hormonii tiroidieni sunt raspunzatori de termoreglarea organismului (fabrica caldura), sunt cei care diferentiaza sistemul nervos si au un rol major in metabolism.
Hipotiroidismul
Insuficienta tiroidiana apare atunci cand glanda tiroida produce insuficienti hormoni tiroidieni. Boala poate sa apara oricand pe parcursul evolutiei unui om (congenital, in copilarie sau la maturitate), de aceea trebuie luate masuri inca din fazele incipiente.
Pentru copii, trebuie facute controale periodice la medicul specialist, deoarece boala poate sa apara fara alte simptome anterioare.
Simptome hipotiroidie: constipatie, piele uscata, cresterea in greutate, desi pacientul nu are pofta de mancare, dureri musculare si articulare, intarzieri menstruale sau cu flux abundent, depresie, gandire si vorbire lenta, somnolenta, scaderea capacitatii de memorare, adaptabilitate scazuta la frig.
Hipertiroidismul
Excesul de hormoni tiroidieni apare atunci cand glanda tiroida pune in circulatie o cantitate mai mare de hormoni tiroidieni.
Manifestari si simptome pentru hipertiroidie:
– la nivelul aparatului cardiovascular se manifesta prin tulburari de ritm cardiac, cresterea numarului de batai pe minut (tahicardie), batai cardiace rapide si neregulate (fibrilatie), bradicardie (ritm cardiac lent);
– pulmonar se manifesta prin cresterea numarului de respiratii pe minut (cresterea de la 18 respiratii in medie la peste 25 pe minut);
Cum tratezi natural tiroida. In primul rand, elimina cateva alimente din dieta
– la nivelul tubului digestiv, tranzitul devine accelerat si acesta se manifesta prin scaune frecvente, dar nu diareice, ci prin scaune neformate frecvente (5-7/zi);
– tegumentele sunt subtiri, umede.
Pentru ca este un organ atat de important pentru corp, trebuie sa faci regulat analize si sa afli daca glanda tiroida functioneaza asa cum trebuie.
In primul rand, pentru a asigura sanatatea tiroidei, trebuie sa ai o dieta echilibrata, care sa contina mai ales zinc, fier, potasiu, magneziu.
Consuma alge marine si alte preparate marine pentru o glanda tiroida sanatoasa. Pestele gras si scoicile sunt perfecte daca nu stii cum sa tratezi natural tiroida.
Evita consumul de arahide si de unt de arahide.
Evita expunerea la produsele chimice. Produsele de curatare si produsele cosmetice pot face mai mult rau decat bine.
Consuma ciorba de oase mai des, pentru a imbunatati sistemul imunitar.
Consuma ulei de cocos. Daca nu l-ai introdus in alimentatia ta, ar fi bine sa il consumi in locul uleiului de floarea soarelui. Acesta ajuta la stimularea metabolismului.
Evita mancarurile bogate in gluten, mai ales daca suferi de boala de tiroida Hashimoto, cunoscuta ca si tiroidita cronica autoimuna.
Fa exercitii in fiecare zi si consuma produse bogate in vitaminele A, D si K2, precum spanacul, broccoli, varza, varza de Bruxelles, fasolea verde, sparanghelul, napii, mazarea, morcovii si conopida sunt surse excelente de vitamina K, alaturi de iaurt. Surse de vitamina K2 sunt si galbenusul de ou, ficatul, anumite tipuri de branza.
Rosianu carmen
2016-12-14T00:58:36+02:00 at 2016-12-14T00:58:36+02:00
Articolul nu e deloc la obiect!ce simptome sint descrise sint pt hipotiroidism….dar exista si hipertiridismul…care se manifesta prin pierderea greutatii…palpitatii..tremuratul miinilor..transpiratii excesive am aceasta boala de peste29 de ani si va spun ca nu e deloc simplu mai ales daca e mai mult pe sistemul nervos…adica nu e de ajuns sa scoti din alimentatie..soia! Ridicol!
Ileana
2018-02-03T09:28:09+02:00 at 2018-02-03T09:28:09+02:00
Pe langa ce a semnalat antevorbitoarea mea, vreau sa subliniez faptul ca varza, brocoli, varza de Bruxelles (cruciferele) sunt gusogene, adica favorizeaza dereglarile tiroidei. Nici spanacul nu e foarte indicat. Nutritionista mea mi-a recomandat consumul foarte limitat de crucifere si, de asemenea, eliminarea totala a lactatelor, care, din cauza lactozei produc o mucoasa ce dezvolta, in timp, nodulii tiroidieni. Am ajuns la vorba regretatului Marin Moraru care spunea ca acum se recomanda iaurtul la antibiorice, dar maine nu, azi e bun untul de arahide, in schimb, maine va fi cancerigen… si asa mai departe. Multa sanatate tuturor!