Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cele mai bune alimente pentru ficat recomandate de Dr. Oz

Nu doar persoanele care consumă foarte mult alcool au probleme cu ficatul. Potrivit celebrului Dr. Oz, zahărul, amidonul și carbohidrații rafinați se numără printre cele mai păcătoase alimente care pot să afecteze funcțiile ficatului.

Cele mai bune alimente pentru ficat

Ca să contracarezi aceste efecte, specialistul recomandă să reduci consumul acestor alimente și să te asiguri că ai inclus în meniul tău cele mai bune alimente pentru ficat:

1. Legumele cu frunze verzi

Potrivit specialistului un prim pas pe care trebuie sa-l faci pentru a avea grija de sanatatea ficatului tau este acela de a elimina din dieta ta siropul de porumb pe care il gasim in majoritatea dulciurilor din comert.

Pe langa acest pas important trebuie sa te asiguri ca incluzi in alimentatia ta varza kale, spanacul, broccoli, varza alba si rosie, varza de Bruxelles, rucola si ridichile. Aceste alimente cresc cantitatea de glucozinolati, substante care au un rol detoxifiant si vindecator asupra ficatului. Consuma zilnic unele dintre aceste alimente!

2. Usutoriul și ceapa

Sunt doua ingrediente care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu, chiar daca le consumi in cantitati mici. Ele contin anumite substante care ajuta la detoxifierea ficatului. Include macar cateva feliute de ceapa la salatele pe care le consumi zilnic.

Pe langa beneficiile pe care le aduc pentru ficat, aceste doua ingrediente s-au dovedit a avea si proprietati anticancerigene. Nu trebuie sa le consumi in cantitati mari pentru a beneficia de efectele lor protectoare, ci sa te asiguri ca le folosesti in salatele si mancarurile pe care le faci, de preferat in stare cruda.

3. Turmericul

Curcuma din continutul acestui aliment-minune are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, efecte deosebit de importante pentru sanatatea ficatului. Datorita acestor beneficii, turmericul este considerat unul dintre alimentele cu rol vindecator asupra ficatului. Foloseste pulberea de turmeric in ceaiuri, dressing-uri pentru salate, in smoothie-uri, tocanite si ciorbe.

Citește continuarea AICI!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top