Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai comune întrebări pentru problemele cu somnul

Stiri

Cele mai comune întrebări despre problemele cu somnul

Cele mai comune întrebări despre problemele cu somnul:

1. Ce putem face pentru a putea dormi în fiecare zi la aceeași oră?
Rutina, rutina și iar rutina este factorul cel mai important, cel care stabilește orele de somn. Oamenii au un ceas biologic circadian de 24 ore. Acest ceas biologic este afectat de mulți factori interni și externi, mai ales atunci când o persoană se află în curs de îmbătrânire.

2. Câte ore de somn sunt recomandate pentru a fi sănătoși?
Numărul de ore de somn variază în funcție de vârstă și starea de sănătate a fiecărei persoane. Adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani trebuie să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte. Persoanele care depășesc 25 de ani dorm 7 sau 8 ore pentru a-și menține în echilibru starea de sănătate.

CITEȘTE ȘI: CUM COMBAȚI INSOMNIA DATORATĂ STRESULUI

3. Când trebuie să recurgem la somnifere?
Somniferele nu sunt deloc rele atunci când persoana se străduiește din răsputeri să adoarmă. Dacă somniferele provoacă reacții nedorite a doua zi, e timpul să îți restabilești rutina pentru a nu fi nevoită să dormi doar cu ajutorul pastilelor.

4. Cum știm dacă am dormit bine?
În general, un somn deloc lejer se caracterizează prin schimbarea poziției în care dormim destul de frecventă în timpul somnului și trezirea în toiul nopții (pentru a ne face nevoile sau a bea apă). În contrast, un somn bun este caracterizat de lipsa întreruperilor și a necesității de a te foi mereu în pat.

5. Care sunt simptomele că nu dormim cum și cât trebuie?
Lipsa somnului se poate reflecta în diferite aspecte ale vieții: schimbarea bruscă a stării de spirit, dureri de cap, probleme cu atenția și concentrarea, deteriorarea carierei profesionale și a relațiilor familiale etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top