Connect with us

Revistateo.ro

Cunoscutul psihoterapeut rus, autor al mai multor carti, Mihail Litvak, a dezvaluit de ce unii nu reusesc sa isi intemeieze o familie. De asemenea, acesta a vorbit si despre cei care ajung la divort si de ce se ajunge la aceasta situatie.

Cuplu

Cele mai grave probleme din viata unei femei, dezvaluite de celebrul psihoterapeut Mihail Litvak

Cunoscutul psihoterapeut rus, autor al mai multor carti, Mihail Litvak, a dezvaluit de ce unii nu reusesc sa isi intemeieze o familie. De asemenea, acesta a vorbit si despre cei care ajung la divort si de ce se ajunge la aceasta situatie.

Iata cateva intrebari la care a raspuns Mihail Litvak:

– De ce exista atat de multe divorturi? Gresesc oamenii atunci cand isi aleg partenerul?
– Asta se intampla din cauza ca oamenii sunt prost educati. Ei nu au fost invatati sa gandeasca, nu au fost invatati sa-si aleaga sotul sau sotia. Am facut un studiu: care dintre declaratiile de dragoste va place cel mai mult. Intervietatii trebuiau sa aleaga intre raspunsurile: „Nu pot trai fara tine”, „Nu te voi rani niciodata” si „Hai sa traim impreuna o viata”. 75% dintre femei au ales „Nu pot trai fara tine”. Oare chiar nimeni nu stie ca aceasta declaratie este caracteristica pentru barbatul-copil sau pentru un alcoolic? Iata care este adevarata declaratie de dragoste: „Hai sa traim impreuna o viata”, care nu a placut nimanui.

– Ce este dragostea?
– Asta este un interes sporit pentru viata si dezvoltarea obiectului iubit. Toti spun: nu ai pe cine sa iubesti. Dar tu poti sa iubesti?

– Ce se intampla cu dragostea odata cu trecerea timpului, unde pleaca?
– Odata cu trecerea timpului iubirea devine tot mai puternica si mai puternica… Insa daca ea nu a existat de la inceput, totul devine din ce in ce mai rau.
– Cum percep barbatii si femeile notiunea de „casatorie”?
– Barbatii si femeile vad casatoria la fel. Insa unde ai vazut femeile si unde ai vazut barbatii? Noi avem purtatori-de-pantaloni si purtatoare-de-fuste. Deci, pentru inceput trebuie sa devii barbat sau femeie si dupa asta sa construiesti o familie. Dreptul pentru crearea unei familii il are doar o persoana sanatoasa fizic si moral, dar si material. Nu-ti lega viata cu neprofesionistii saraci.
– Daca relatia a inceput cu sex, ce viitor are?
– Sexul trebuie sa aiba loc pe parcurs. La inceput trebuie sa fie comunicare. Iubirea nu este atunci cand se privesc unui pe celalalt, ea este atunci cand ambii privesc in aceeasi directie. Cercetatorii canadieni au stabilit patru factori care fac o familie puternica: 1. interesul pentru a descoperi ceva nou, 2. gusturi culinare comune, 3. sexul si 4. dorinta de a va alinta unul pe celalalt. Dar in cazul cand o familie este construita dupa sex – nu prea are viitor.

– Barbatii se considera masculi alfa si afirma ca inselatul este obligatoriu
– Se insala atunci cand omul isi alege gresit partenerul. Daca ai gresit si te-ai casatorit cu cine nu trebuia, evident ca incepe sa iti placa de altcineva.

– Care femei nu sunt inselate?
– Cele sanatoase fizic, dezvoltate sufleteste si independente financiar. Femeile au trei dereglari sexuale: pedofilie, zoofilie si masochism. In primul rand: ele nu isi iau un barbat cu care sa traiasca o viata fericita, ci il iau pentru a-l educa. In al doilea rand, traiesc cu alcoolici. Dar ce este un alcoolic? Un animal. Si in al treilea rand: sufera de masochism – le place atunci cand cineva isi bate joc de ele.

– Daca femeia este sanatoasa, independenta financiar, insa nu mai este tanara? Mai are perspective?
– Are si mai multe perspective! Este in punctul culminant! Ea deja este matura. Nu mai are nevoie de garnitura pentru ca ea are nevoie de friptura! O femeie de 45–50 de ani va da o alta viata tinerilor.

– Cum sa iti dai seama, la inceputul relatiei, daca acesta este omul tau sau nu?
– Prin vorbire, prin felul de a gesticula, prin modul cum se imbraca. Socrate spunea: „vorbeste-mi, vreau sa te vad”. Deja dupa cateva cuvinte poti sa iti dai seama daca persoana din fata ta corespunde viziunilor tale despre viata.

– Trebuie sa corespunda si intereseze in plan sexual al celor doi parteneri?
– Evident! Daca barbatul are nevoie de 50 de minute de sex de 3 ori pe zi, iar femeia are nevoie de 3 minute odata pe luna – nimic bun nu va iesi din aceasta relatie.

– Daca sunt anumite lucruri comune, trebuie ca femeia sa se adapteze barbatului sau sa incerce sa-l schimbe dupa cum ii place ei?
– Nu. Trebuie sa accepte „produsul final”, nu un semi-fabricat. Trebuie sa se casatoreasca oamenii maturi. Dar sa reeduci poti o singura persoana – pe tine insuti. Ai gresit – te desparti. Si iti cauti altul.

– Unde sa cauti?
– Doar la munca. Cand vezi cum se comporta persoana respectiva la munca vezi cum s-a dezvoltat. Cluburile si petrecerile nocturne sunt o adunatura de mincinosi.

– De ce femeile vor sa se casatoreasca cu barbati cu statut si avere?
-Si fac corect. Inseamna ca se maturizeaza. Si trebuie ca si ele sa aiba un statut. Din pacate, foarte multe femei au psihologia unei prostituate latente: sa gaseasca un barbat bogat care sa le hraneasca. Iar pentru asta, ele planuiesc sa aiba grija de gospodarie si sa fie gata in orice moment pentru sex. Lucrurile trebuie numite asa cum sunt: asta este prostitutie. Insa acum sunt foarte multi barbati care pot fi numiti profitori latenti, care cauta femei bogate, insa ei nu doresc sa se dezvolte.

– Exista o teorie, conform careia femeia trebuie sa inspire barbatul, sa-i creeze conditii confortabile, dar sa ramana in umbra…
– Este o confuzie. Barbatul nu trebuie sa fie inspirat de o femeie. El este inspirat de munca pe care o face si de rezultatul acesteia. Nu trebuie sa traiesti de dragul femeii sau de dragul barbatului.

– Dar de dragul copiilor?
– Cu atat mai mult… Copii sunt ceva efemer. Copii, fie ei buni sau rai, pe la 18-20 de ani vor pleca de la tine. Barbatul si femeia sunt mai aproape, insa copii sunt ceva temporar. Produsul iubirii voastre.

Cat de grav este concubinajul, potrivit lui Mihail Litvak

– In rezultatul unui divort, femeia ramane cu „produsul iubirii”, iar barbatii afirma cu tarie ca nu vor sa se casatoreasca cu o femeie care are copil…
– Pentru un barbat (a nu se confunda cu purtator-de-pantaloni) copilul dintr-o casnicie anterioara nu este o problema. De ce? Pentru ca el este gata sa faca totul pentru acel copil, doar ca femeia iubita sa ii fie alaturi. In cazul cand femeia este de parere ca copilul este cel mai important in viata, ea nu va fi niciodata fericita in casnicie.

– Se spune ca institutia familiei se destrama si ca viitorul aduce doar concubinaj…
– Concubinajul nu este atat de rau. Se intampla ca oamenii au o viata fericita in concubinaj, iar cand se casatoresc viata se transforma intr-un cosmar.

– Care este cauza acestor schimbari?
Omul vrea sa fie liber. Casatoria formala il limiteaza. Certificatul de casatorie nu schimba nimic pentru o persoana inteligenta. Pentru – idioti, el schimba radical viata.

Articole pe aceeasi tema:

4 mituri despre sexul in timpul casniciei

7 greseli in casnicie pe care chiar si cei destepti le fac

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top