Connect with us

Revistateo.ro

CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE DE ZIUA NAȚIONALĂ. Concerte și surprize în marile orașe

Stiri

CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE DE ZIUA NAȚIONALĂ. Concerte și surprize în marile orașe

Anul acesta, Ziua Națională a României se sărbătorește într-o zi de luni. Cele mai interesante și aglomerate evenimente de 1 Decembrie au loc în orașul Unirii, la Alba Iulia, și evident, în capitala București. Însă nici celelalte orașe din provincie nu s-au lăsat mai prejos, pregătind evenimente speciale printre care concerte de muzică folclorică și ușoară, expoziții la muzee și alte evenimente din sfera culturală.

În cele mai multe părți ale României, Drapelul se arborează la primăria comunității, fie că este vorba de municipiu, reședință de județ sau simplă comună, începând cu ziua de duminică, 30 noiembrie. Ziua de luni începe la 10 dimineața cu prezentarea onorului la monumentele ostașilor români din țară, salutarea drapelului de luptă și ocuparea locului în dispozitiv. Apoi se intonează imnul de stat al României, după care preoții comunității țin slujba specială de 1 Decembrie, „Te Deum”. Urmează să vorbească despre evenimente oficialitățile locale sau invitații speciali la Ziua Națională (miniștri, senatori, premier, deputați, șeful statului etc).

ALBA IULIA ÎNCEPE SĂRBĂTOAREA DE DUMINICĂ
Duminică, 30 noiembrie, începând cu ora 12:15, se arborează Drapelul Național al României în Piața Tricolorului/esplanada Catedralei Încoronării. Încă de la 11 dimineața, turiștii din țară dar și din afară sunt așteptați la o serie de evenimente culturale printre care Vernisajul la Salonul Internațional de Machete Statice, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. În aceeași zi, turul ghidat în jurul cetății Alba Carolina va fi gratuit pentru toată lumea.

Pentru ziua de 1 Decembrie, adică luni, Alba Iulia a pregătit o serie de spectacole pentru români. Ziua începe de dimineață prin depunerile de coroane la mai multe monumete și statui importante din oraș, iar parada militară va începe de la ora 12:30, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. La Alba Iulia este așteptat și președintele ales al României, Klaus Iohannis.

De la ora 19, la latura de vest a cetății va concerta Delia, iar de la ora 20 iulienii vor fi martorii unui spectacol de lasere și lumini excepțional. Momentul laserelor va dura 15 minute, după care pe scenă va urca Andra, în continuarea concertelor dedicate Zilei Naționale.

BUCUREȘTI: PARADĂ FĂRĂ ARCUL DE TRIUMF ȘI SURPRIZE CULINARE
Peste 2.500 de militari s-au pregătit pentru parada militară din capitală, care va avea loc luni. Însă, anul acesta nu vor trece pe sub Arcul de Triumf, deoarece se află în reparații. Defilarea grandioasă, plină de surprize, conform forțelor militare, va avea loc în Piața Constituției, acolo unde va fi prezent și președintele României, Traian Băsescu.

Ministerul Apărării Naționale va participa cu un efectiv de 1.000 de persoane iar Ministerul Administrației și Internelor cu 600. Pentru ziua de 1 Decembrie s-au pus la dispoziție 200 de mijloace tehnice și 40 de avioane și elicoptere, într-un show de zile mari. Evenimentele din Capitală vor începe de luni și vor fi difuzate în direct la toate televiziunile, de la ora 11:00.

Primăria generală a Capitalei s-a mobilizat bine de Ziua Națională, primarul Sorin Oprescu venind în întâmpinarea tuturor bucureștenilor cu un concert în aer liber în Piața Constituției, în cadrul Bucharest Christmas Market 2014. Luminile de Crăciun vor fi deja aprinse în Capitală, odată cu deschiderea Bucharest Christmas Market, sâmbătă, 29 noiembrie. Cât despre sarmalele și micii gratis, aceștia vor lipsi în marea parte a sectoarelor. Cu toate acestea, sectorul 6 a pregătit tradiționalul ciolan cu fasole. Porțiile vor fi împărțite în parcarea Pieței din Drumul Taberei, între orele 10 și 15.

În Parcul Titan, 10.000 de oameni vor putea gusta o masă caldă, începând cu ora 14:30, unde vor avea loc concerte de muzică populară. Aici vor cânta Ansamblul Rapsodia Carpaților dar și celebrii Cornelia și Lupu Rednic.

PIAȚA AVRAM IANCU DIN CLUJ ESTE PREGĂTITĂ ȘI ANUL ACESTA
500 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie Gemina, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliție Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan, Serviciului Român de Informații Cluj, din Crucea Roșie Română și Poliția Locală vor participa la parada militară de 1 Decembrie, cu 40 de mijloace tehnice speciale. De la ora 20:00, clujenii sunt așteptați să admire tradiționalul foc de artificii din Piața Avram Iancu.

PROCONSUL CÂNTĂ DE ZIUA NAȚIONALĂ LA TIMIȘOARA
Timișorenii au zi aglomerată luni. O serie de evenimente vin să îi întâmpine de ziua lor. Piața Victoriei este locul cheie de Ziua Națională la Timișoara, tot de 1 Decembrie fiind deschis și Târgul anual de Crăciun. De la ora 17:30, primarul Nicolae Robu va aprinde luminile de Crăciun ale orașului. După acest moment, timișorenii sunt invitați să se distreze în cluburile și cafenelele din oraș dar și la concertele din piețele orașului. De la ora 21 în Piața Victoriei va concerta trupa Proconsul.

FAMILIA REGALĂ, CĂLĂTORIE SIMBOLICĂ CU TRENUL
Principele Radu și Principesa Margareta a României vor parcurge traseul de la Sinaia la București, de 1 Decembrie, ca un omagiu adus regelui Ferdinand și soției sale, regina Maria. În Trenul Regal vor mai fi și principele Nicolae dar și alteța sa imperială și regală, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, cu soțul ei. Familia regală se va opri în Ploiești, Focșani, Râmnicu-Sărat și Buzău. Familia regală îi așteaptă pe locuitorii acestor orașe să vină la gară pentru a-l omagia împreună pe regele Ferdinand și consoarta sa, regina Maria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top