Cosmetica
Cele mai inedite tratamente de înfrumusețare pe bază de ouă
Ouăle reprezintă o sursă bogată de proteine și calciu și, deși pare ciudat, ele pot fi folosite și în tratamente pentru înfrumusețare, nu doar în bucătărie.
Ouăle sunt bogate în potasiu, sodiu, vitaminele A, D, B6 și B12. Ele sunt eficiente în combaterea unor probleme cu care femeile se confruntă tot mai des precum căderea părului, mătreața sau alte aspecte legate de ten.
Înainte de a citi recomandările de mai jos, trebuie să știi că tratamentele care implică ouă nu pot fi folosite dacă ești alergică la ele.
1. Dacă vrei să stimulezi creșterea părului și să scapi de mătreață ai nevoie de 3 linguri de miere, 3 linguri de argilă (se găsește în comerț) și albușul de la un ou. Amestecă aceste ingrediente și aplică-le pe părul uscat, înainte de spălare. Așteaptă până se îmbibă masca de păr în scalp și apoi limpezește-ți părul cu apă călduță.
CITEȘTE ȘI: Ce este mai sanatos: albusul sau oul intreg?
Acest tratament nu trebuie urmat mai mult de două ori pe săptămână, timp de o lună de zile. Rezultatele se văd după primele două săptămâni.
2. Nicio cremă exfoliantă nu este mai eficientă decât cojile de ouă. Trebuie să iei 4-5 coji de ouă și să le macini cu ajutorul unui tocător sau într-un blender performant.
Pudra obținută se amestecă cu o lingură de miere de albine proaspătă și una de sare neiodată. Această cremă specială este bună pentru îndepărtatea celulelor moarte din zona coatelor și a genunchilor, mai ales după expunerea îndelungată la ultraviolete.
3. Dacă vrei să ai o manichiură fantastică, tot ouăle pot fi soluția. Amestecă un găbelnuș de ouă cu o un sfert de cană de lapte cald. Lasă unghiile în acest amestec pus într-un recipient și vei vedea că, în timp, dacă faci asta de 3 ori pe săptămână, vei avea unghii mai puternice.
Tratează-ți cariile cu cojile de ouă!
Nu arunca cojile de ouă! Îți poți trata cariile și îți poți întări oasele, deoarece acestea sunt bogate în calciu și alte 27 de minerale esențiale sănătății dinților tăi.
Fierbe două ouă organice (evită să cumperi ouă de la ferme unde puii sunt tratați cu hormoni) timp de 5 minute, timp în care agenții patogeni de la suprafața oului sunt distruși.
După cele 5 minute de fiert, desprinde coaja de ouă și transformă-le în pulbere, cu ajutorul unei râșnițe. Consumă acest praf de coji de ouă o dată pe zi pentru mineralizarea dinților și întărirea oaselor.
Coaja de ou previne apariția cariilor și tratează începuturile de carii deja existente la dinți. Coaja de ou conține în mare parte aceleași elemente din care este format dintele, fapt ce ajută la remineralizarea dinților.
Îți poți face și pastă de dinți din praful de coajă de ou. Ai nevoie doar de un sfert de cană de praf de coajă, 2 linguri de ulei de cocos și o lingură mare de bicarbonat de sodiu. Amestecă aceste ingrediente, la care poți adăuga și puțină esență de mentă. În momentul în care compoziția ta devine o pastă, o poți folosi pentru spălarea dinților.
Coaja de ou conține o serie de minerale esențiale sănătății dinților: magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, silicon, aluminiu și sulf. Este recomandat consumul de praf de coajă de ou mai ales pentru copii aflați în proces de dezvoltare, pentru întărirea oaselor și a dinților.