Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai intalnite probleme sexuale la femei

Educatie

Cele mai intalnite probleme sexuale la femei

Problemele sexuale tin sexul departe de placere si satisfactie. Cele mai multe femei au simptome ale problemelor sexuale la un moment dat de-a lungul vietii. Pentru unele femei, simptomele se manifesta incontinuu. Dar ele sunt o ingrijorare si reprezinta o adevarata problema doar atunci cand afecteaza relatia de cuplu. Iata cateva informatii despre cele mai intalnite probleme sexuale la femei.

Nu exista un nivel normal al intensitatii activitatii sexuale, pentru ca fiecare femeie este diferita. De asemenea, ceea ce este normal intr-o anumita etapa a vietii voastre, poate sa se schimbe la un alt stadiu. De exemplu, este normal pentru o mama epuizata de un copil sa aiba un interes minim in ceea ce priveste sexul. Atat barbatii cat si femeile au un interes mai scazut odata cu inaintarea in varsta.

Sexualitatea unei femei este un lucru complicat. In esenta, este nevoie de apropiere si intimitate. Atunci cand exista o problema de parte emotionala, se poate sa apara probleme sexuale. Unele cauze comune includ: stresul, probleme in relatie, depresia, anxietatea, amintirea unui abuz sexual, nemultumirea fata de propriul corp. Cauzele fizice care duc la probleme sexuale sunt: dureri hormonale, diabetul, atrita, tensiunea arteriala. Desigur exista si multe alte probleme. Spre exemplu, imbatranirea cauzeaza modificari ale zonei vaginale, cum ar fi uscaciunea. De asemenea unele medicamente determina aparitia multor probleme de natura sexuala.

Simptomele unei probleme sexuale pot include: dorinta scazuta, incapacitatea de a avea orgasm, lipsa de interes, dureri in timpul actului sexual, emotii negative puternice, satisfactie redusa. Cand aceste lucruri se intampla, este bine sa acorzi atentie la ce nu functioneaza in viata si corpul tau. De exemplu: esti bolnava sau iei medicamente cate iti afecteaza viata sexuala? Esti prea obosita sau stresata? Ai o conexiune buna cu partenerul tau? Ai amintiri dureroase despre sex sau intimitate? Medicul te poate ajuta sa iti rezolvi problemele. El iti va pune intrebari, va evalua starea ta fizica si va vorbi cu tine despre posibilele cauze.

Poate fi un lucru jenant sa discuti cu medicul despre anumite probleme, insa el este singurul care te poate ajuta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top