Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai spectaculoase imagini cu aurora boreala

Inedit

Cele mai spectaculoase imagini cu aurora boreala

Nathan Starzynski este un fotograf extrem de popular pe retelele de socializare datorita celor mai spectaculoase imagini cu aurora boreala surprinse din avion.

Nathan a surprins fenomenul care lasa pe toata lumea cu gura cascata in timpul unui zbor cu un avion al companiei Air Canada.

Ce este aurora boreala

Aurora boreala sau aurora polara este un fenomen optic ce poate fi observat regiunile din proximitatea zonelor polare. In regiunile sudice, aurora polara este cunoscuta sub denumirea de aurora australa.

Cele mai spectaculoase imagini pot fi surprinse in perioadele septembrie-octombrie si martie-aprilie. Acest fenomen nu este observabil doar de pe pamant. Oamenii de stiinta sustin ca el poate fi intalnit si pe bolta cereasca a planetelor Jupiter, Saturn, Marte si Venus. Desi sunt produse in mod natural, aurorele pot fi reproduse si artificial, prin explozii nucleare.

Aurora polara se produce prin ciocnirea unor particule incarcate electric cu atomi din straturile superioare ale atmosferei Pamantului. In timpul ionizarii, electronii se desprind de atom si se creeaza un efect de domino. Aceasta este explicatia stiintifica a aparitiei culorilor spectaculoase, psihedelice, pe cer.

CITESTE SI: INCREDIBIL, FOTO: Un român din Harghita a surprins aurora boreală!

Aurorele au fost studiate inca din secolul XVII. Primul astronom care a observat fenomenul a fost francezul Pierre Gassendi. Tot in acest secol, Galileo Galilei a inceput investigarea fenomenului natural. Aurorele au devenit cunoscute, de fapt, datorita lui astronomului Galileo Galilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top