Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai tari bomboane pentru Halloween

Stiri

Cele mai tari bomboane pentru Halloween

Da! Astea chiar sunt cele mai tari bomboane pe care le poți pregăti pentru Haloween!

Ingrediente:

– 1/4 cană de zahăr pudră

– 3 linguri de lapte praf degresat

– 1/4 linguriță de sare

– 1/2 de cană de zahăr tos

– 1/3 de cană de sirop de porumb

– 2 de linguri de apă

– 2 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei

– 1/2 linguriță de extract de vanilie

– câteva picături de colorant alimentar galben și portocaliu

CITEȘTE ȘI: BRIOȘE CU DOVLEAC ȘI FULGI DE CIOCOLATĂ

Mod de preparare:

Amestecă foarte bine zahărul pudră, laptele praf și sarea și dă toată compoziția la o parte.

Combină zahărul tos, siropul de porumb și apa într-o oală și pune-o la foc mediu. Acoperă și lasă să fiarbă 4 minute, după care adaugă untul și mai lasă oala pe foc încă 2 minute.

Îndepărtează oala de pe aragaz și adaugă vanilia și amestecul uscat pe care l-ai făcut la început. Amestecă încontinuu cu o spatulă din silicon până ce toată compoziția este fină și lucioasă.

Toarnă tot acest aluat pe o tavă căptușită cu foaie de copt. Și mai bine este dacă ai o tavă din silicon. Lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, ca să poată fi manipulat. Consistența lui nu ar trebui să fie lipicioasă.

Împarte aluatul în 3 bucăți egale. Adaugă 2 picături de colorant alimentar galben pe o bucată de aluat și frământă-l până ce culoarea se distribuie uniform. Repetă aceeași procedură și pentru bucata de luat pe care o vei colora în portocaliu. A treia bucată de aluat trebuie să rămână albă.

bomboane pentru halloween

Rulează fiecare bucată de aluat într-o fășie de aproximativ 20 cm și taie-le în 4. Ia acum 3 bucăți de culori diferite  și rulează-le în alte fășii de 20 cm lungime si 1/3 cm lățime. Așează-le unul lângă altul și presează-le puțin cu degetul, ca să se lipească una de alta. Netezește fășia de aluat care rezultă și tai-o cu un cuțit fin în triunghiuri mici. Acestea sunt bomboanele tale.

bomboane de halloween

 

Repetă această procedură pentru tot restul de aluat. Lasă toate bomboanele să se usuce pe o foaie de copt, timp de o oră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top