Connect with us

Revistateo.ro

CELEBRÂND IUBIREA: Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta - contraexemplul fericirii

Stiri

CELEBRÂND IUBIREA: Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta – contraexemplul fericirii

Povestea de iubire pe care ți-o prezentăm astăzi nu este propriu-zis o poveste de dragoste, așa cum te-ai obișnuit să citești în secțiunea CELEBRÂND IUBIREA. Este mai degrabă un contraexemplu al fericirii, deoarece relația pusă în discuție se bazează pe o devorare totală a sentimentelor și o sete de putere fără scrupule.

Relația dintre Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta a fost o relație mai întâi politică, o relație ce urmărea interese economice și militare și care forma un pod de unire între Franța și Austria. Arhiducesa Maria Antoaneta s-a măritat la doar 15 ani cu Ludovic al XVI-lea, aceasta fiind născută în anul 1755. La doar 15 ani a fost ruptă de familie și forțată să adopte viața de lux de la Palatul Versailles.

Aceasta era nefericită însă trebuia să le facă pe plac părinților. Cei de la Curte erau nemulțumiți de lipsa eleganței din partea tinerei arhiducese și i-au făcut zile fripte din primele momente, pentru a o căli. În timp ce poporul francez murea de foame, la Curte, aristocrația și familia regală își petreceau zilele și nopțile într-o opulență sfidătoare. Maria Antoaneta a fost nevoită să intre la numai 15 ani în desfrâul de la Versailles, existând o serie de serate în care oamenii de la Palat se îmbuibau cu cele mai scumpe bucate și făceau orgii de care s-a auzit până în cel mai nesemnificativ cătun din Franța.

CITEȘTE ȘI: SULEYMAN MAGNIFICUL ȘI ROXELANA DIN CARPAȚI

Ludovic al XVI-lea a devenit rege la vârsta de 20 de ani, iar Maria Antoaneta la 18 ani, iar fraza care i-a făcut celebri, „Apără-ne, Doamne, că suntem prea tineri să putem domni”, demonstrează că aceștia trebuiau să facă față cu forța unor situații mult prea complicate, având în mâinile lor soarta unor popoare întregi (cel austriac și cel francez).

Căsnicia lor nu se consumă, existând chiar zvonuri că Ludovic al XVI-lea ar fi homosexual. Pentru că este neglijată de soț, Maria Antoaneta își caută fericirea în paturile altora, una dintre aventurile acesteia fiind cea cu un conte suedez, Hans Azel de Fersen.

Despre Maria Antoaneta au existat o serie de controverse, rămânând una dintre cele mai neînțelese suverane din istoria Franței. S-a spus că ar fi fost bisexuală, că întreținea relații sexuale inclusiv cu cumnații ei. Nu e de mirare deoarece societatea Versailles-ului dinainte de Revoluția Franceză era una decadentă.

Abia în anul 1777, Maria Antoaneta și Ludovic al XVI-lea fac dragoste, pentru prima oară de când sunt căsătoriți, astfel venind pe lume primul lor copil, Maria Terezia Carolina. Apoi va naște un băiețel, în 1781, Delfinul Ludovic-Iosif, care moare la scurt timp din cauza tuberculozei. În 1785, Maria Antoaneta îl naște pe cel de-al doilea fiu, Ludovic Carol al Franței.

În 1780, Maria Antoaneta apare pe scena Teatrului de la Trianon, unde își îndeplinește unul din marile sale vise: să își demonstreze talentul de actriță. Cei doi regi ai Franței au o soartă tragică, după revoluția iluministă din 1789, cei doi sunt ghilotinați și acuzați de înaltă trădare.

Ludovic al XVI-lea moare pe 21 ianuarie 1793, după care este ucisă în același an tot prin ghilotinare și Maria Antoaneta, pe 16 octombrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top