Connect with us

Revistateo.ro

CELEBRÂND IUBIREA: Romeo și Julieta

Stiri

CELEBRÂND IUBIREA: Romeo și Julieta

Povestea de iubire dintre Romeo și Julieta este povestea clasică de iubire pe care au trăit-o și coninuă să o trăiască milioane și milioane de cupluri. Cartea scrisă de William Shakespeare în 1594 se bazează pe o poveste reală de iubire dintre două persoane care provin din familii diferite, rivale chiar: familia Capulet și familia Montague.

În opera scrisă de Shakspeare, Romeo se îndrăgostește de Julieta după ce o vede la o petrecere în castelul Capuleților. Aici, în cadrul petrecerii, reușește să discute cu femeia în fața căruia i se aprind călcâile și chiar o sărută pe furiș. Scena cea mai cunoscută din opera Romeo și Julieta este scena balconului: Julieta se află la balcon când Romeo îi declară iubirea. Cei doi sunt cununați în secret apoi de părintele Lorenzo, cu complicitatea doicii fetei.

CITEȘTE ȘI: POVESTEA DE IUBIRE DINTRE MATA HARI ȘI VADIM MASLOV

Lucrurile se complică și cele două familii rivale se urăsc și mai tare după ce Romeo îl ucide într-o confruntare publică pe Tyblat, verișorul Julietei. Familia Capulet cere pedepsirea imediată a lui Romeo pentru crima sa. Julieta este obligată de familie să se mărite cu Paris, iar doica fetei, știind de povestea de iubire dintre ea și Romeo, o imploră pe aceasta să accepte oferta părinților pentru că Romeo va muri oricum pedepsit pentru că l-a omorât pe Tybalt.

Tragedia poveștii abia acum urmează: părintele Lorenzo o sfătuiește pe Julieta să accepte nunta cu Paris și, după ceremonie, să bea o licoare care să lase impresia că ar fi moartă. Înscenarea pusă la cale de părinte și Julieta va duce la moartea celor doi îndrăgostiți. Romeo află de ”moartea” Julietei și merge la locul unde este îngropată, părintele Lorenzo nemaiapucând să îi spună despre scenariu. Julieta se trezește lângă iubitul ei mort și se sinucide pe urmă cu pumnalul lui Romeo. Cei doi îndrăgostiți sunt îngropați iar familiile lor se împacă după moartea acestora, ajungând târziu la concluzia că din cauza urii dintre ele au murit cei doi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top