Connect with us

Revistateo.ro

CELEBRÂND IUBIREA: Scarlett O'Hara și Rhett Butler (Pe aripile vântului)

Stiri

CELEBRÂND IUBIREA: Scarlett O’Hara și Rhett Butler (Pe aripile vântului)

Majoritatea femeilor au văzut ecranizarea „Pe aripile vântului”, asistând la cea mai perfectă poveste de iubire, dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler, în interpretarea lui Vivien Leight și Clark Gable. Filmul spune povestea de iubire descrisă în cartea cu același nume, „Gone with the wind”, scrisă de Margaret Mitchell. Romanul de dragoste „Pe aripile vântului” a câștigat chiar un premiul Pulitzer în 1937, iar în România cartea a fost publicată în anul 1970 de Editura Univers.

Povestea de iubire dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler se petrece în America războiului civil, când Abraham Lincoln a fost ales președinte al Statelor Unite fără votul a zece state din sud, unde sclavagismul încă era o practică legală. Scarlett O’Hara provenea dintr-o familie înstărită, era o femeie muncitoare și atractivă. Aceasta nu îi înnebunea pe bărbați datorită calităților sale fizice, autoarea romanului descriind-o ca fiind mai puțin frumoasă, însă atunci când își propunea să fie irezistibilă îi reușea.

Scarlett O’Hara este îndrăgostită până peste cap de Ashley, cel cu care avea să se căsătorească verișoara sa, Melanie. Aflând de vestea căsătoriei, aceasta are o izbucnire nervoasă și îi confesează atât lui Ashley cât și lui Melanie de sentimentele ei. Ashley o refuză politicos invocând diferențele dintre cei doi. Scarlett se află în bibliotecă în momentul în care are loc discuția aprinsă cu verișoara sa, și, fără să își dea seama, aceasta este ascultată de un bărbat cu o reputație îndoielnică prezent printre cărți, Rhett Butler.

Rhett o aplaudă pe Scarlett pentru îndârjirea cu care își apără sentimentele, moment în care aceasta izbucnește: „Nu meriți nici să îi lustruiesti cizmele lui Ashley!”. Povestea lui Scarlett începe abia de-acum. Aceasta trece printr-o serie de momente dificile. Dorind să se răzbune pe verișoara ei și pe Ashley, aceasta se mărită cu fratele lui Melanie, care pleacă pe front la război, unde va muri de rujeolă. Scarlett rămâne văduvă și dă naștere copilului pe care îl are cu Charles.

CITEȘTE ȘI: ROMEO ȘI JULIETA

Scarlett trebuie să respecte tradițiile, și anume să poarte mereu negru și să evite orice conversație cu bărbații tineri, iar această închistare o deprimă. Scarlett se mută apoi în Atlanta, locuind cu Melanie și mătușa ei. Într-o seară de bal, Rhett licitează pentru un dans cu Scarlett, iar cei din sală sunt consternați de alegerea acestuia, deoarece toți știau deja că aceasta este văduvă.

După Crăciunul din 1863, Atlanta este ocupată și sunt distruse toate clădirile importante, multă lume fiind speriată și fugind din calea militarilor. Scarlett îl imploră pe Rhett să le ajute pe ea și rudele ei din Atlanta să se întoarcă la locul de baștină, în Tara, iar acesta primește cu uimire această idee riscantă în vreme de război.

În drum spre Tara, Rhett o părăsește pe Scarlett, iar aceasta ajunge acasă la o realitate pe care nu și-a imaginat-o: mama ei era deja moartă iar tatăl și-a pierdut mințile complet. Familia are datorii foarte mari la stat, iar singura salvare financiară a lui Scarlett este Rhett. Aceasta se întoarce la Atlanta pentru a-l găsi dar descoperă că este închis. Scarlett îl cucerește apoi pe promisul surorii sale, Suellen, Frank Kennedy, care îi dă imediat banii de care avea nevoie femeia.

Scarlett trăiește o serie de peripeții (este acostată de doi bărbați și salvată la timp de Frank) și, nemaiputând să țină în ea durerile prin care a trecut, îi spune totul lui Rhett. Acesta o cere în căsătorie și îi mărturisește că a dorit mereu s-o aibă, într-un fel sau altul.

Scarlett are parte de o nouă căsătorie, cu Rhett Butler, aceasta fiind povestea principală de iubire a romanului. Între cei doi revine din nou Ashley și Scarlett ia decizia să se distanțeze unul de celălalt, nemaidorindu-și nici măcar copiii la care visau amândoi: vor locui în dormitoare separate.

Scarlett petrece o noaptea de dragoste cu Ashley și aceasta rămâne gravidă, iar de sarcina ei află imedia și Rhett care susține că „cu puțin noroc” va pierde copilul. Scarlett este jignită și sare la el, dar aceasta o împinge pe scări: femeia își rupe coastele și pierde copilul pe care îl aștepta cu Ashley.

Rhett este speriat de ceea ce a făcut, crezând că a omorât-o pe Scarlett, și îi confesează totul lui Melanie. Timpul trece și Rhett se consolează în băutură. Melanie moare și sora ei este îndurerată. Scarlett realizează într-un târziu că marea sa dragoste este de fapt Rhett și nu Ashley. Aceasta află că Rhett a părăsit localitatea, aventurându-se pe meleagurile din sud. Aceasta va rămâne cu mintea și sufletul la Rhett, sperând că într-o bună zi se va întoarce la ea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top