Stiri
Ceva de dulce. RETETA AMANDINELOR
Ceva de dulce. RETETA AMANDINELOR
Ingrediente:
Blat:
13 oua
13 lg zahar
11 lg faina
4 lg cacao
esenta vanilie
Crema:
6 oua
600g zahar
6 lg apa
3 pac margarina rama
100 g cacao
2 fiole esenta de rom
Glazura:
500g fondant de cacao
Sirop>
O parte din zahar trebuie caramelizat pentru a capata o culoare frumoasa. Se adauga si esenta de rom
Mod de preparare
Blat :
1. Se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb. cu 5lg zahar plus esenta, se amesteca,
2. Se cerne faina impreuna cu cacaoa peste compozitie si se toarna in tava (35/33) tapetata cu hartie, se coace la foc potrivit.
Crema:
Se fierb ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao, se lasa sa se raceasca putin timp apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom.
Glazura:
Se topestela baien marine si se adauga putina de esenta de rom
Sirop:
O parte din zahar trebuie caramelizat pentru a capata o culoare frumoasa. Se adauga si esenta de rom
Asamblare:
Se taie blatul in doua, se insiropeaza, apoi se adauga un strat de crema cam de 13 mm, se pune a doua foaie pe care insiropata. Se lasa la rece 4 ore. Dupa aceea, se portioneaza fiecare avand cam 6/6cm. Se trece fiecare prajitura prin fondantul topit (cald) deasupra si se face cate o avelina din crema. Pofta buna!