Connect with us

Revistateo.ro

Charlie Hebdo, COPERTĂ-ȘOC după atentat

Stiri

Charlie Hebdo, COPERTĂ-ȘOC după atentat

Din câte se pare, nimic nu poate să închidă gura săptămânalului satiric Charlie Hebdo din Franța. Ediția care a ieșit pe piață chiar astăzi îl are pe copertă pe profetul Mahomed, cel din cauza căruia redacția a suferit un atentat terorist săptămâna trecută, când au murit 10 jurnaliști printre care și redactorul șef al revistei.

Pe coperta noului număr Charlie Hebdo apare Mahomed care se adresează teroriștilor: „Totul este iertat. Eu sunt Charlie”. Acest număr a fost realizat de supraviețuitorii atacului terorist, după mai bine de trei zile de teroare în Paris. „Aceasta nu este coperta pe care teroriștii și-au dorit s-o vadă”, susține Luz, caricaturistul care s-a ocupat de numărul scos azi pe piață. „Este un tip care plânge. Este Mahomed. L-am desenat din nou. Ne pare rău”, mai spune caricaturistul.

Tirajul numărului lansat azi pe piață atinge 3 milioane de copii, un număr record având în vedere că până la atentatul terorist tirajul nu depășea 60.000 de exemplare în mod normal. „Trei milioane de cetățeni francezi îl vor avea pe Mahomed, caricatura profetului, în casele lor”, scrie editorialistul BBC Zineb El Rhazoui.

Avocatul celor de la Charlie Hebdo, Richard Maika, a declarat că publicația nu se lasă învinsă. Acesta a spus că spiritul „Je suis Charlie” semnifică dreptul la liberă exprimare, inclusiv dreptul la a blasfemia. Tirajul special de astăzi va fi împărțit cititorilor în 16 limbi, printre care arabă și turcă. Prin acest mod, cei de la Charlie Hebdo mulțumesc sprijinului oferit de francezi și de străini.

Circa 10.000 de agenți de securitate au fost mobilizați săptămâna trecută după tragedia de la Charlie Hebdo. Frații teroriști prinși săptămâna trecută au declarat pentru presa franceză că motivul atacului a fost pentru răzbunarea profetului Mohamed, care a apărut în caricaturile săptămânalului satiric.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top