Connect with us

Revistateo.ro

Chec de post

Retete de post

Chec de post

Iată o rețetă simplă și delicioasă de chec, pentru zilele de post!

Ingrediente:

– 500 de grame de făină

– 200 de grame de zahăr

– 200 de ml de ulei

– un praf de copt

– un varf de cuțit de bicarbonat de sodiu

– 250 ml de apă

– esență de vanilie

– 100 de grame de cacao

– 4 linguri de gem de prune

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător se amestecă zahărul, apa și uleiul. Făina se cerne împreună cu bicarbonatul de sodiu și praful de copt și se toarnă peste acest amestec. Se adaugă esența de vanilie și cacaoa și se formează un aluat omogen. La final se încorporează gemul. În funcție de preferințe, puteți opta pentru gem de prune sau dulceață de vișine.

Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă în tavă compoziția formată și se lasă aproximativ 45 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul ei este scoasă curată. Nu-ți face probleme dacă prăjitura crapă deasupra.

Când este gata se scoate din cuptor, se acoperă cu un prosop curat și se lasă aproximativ 10 minute. Se scoate apoi din tavă, se taie felii și se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

  1. Isabelle

    2014-12-14T14:49:55+02:00 at 2014-12-14T14:49:55+02:00

    Prea mare cantitatea de faina!

  2. Lavinia

    2015-03-03T18:32:28+02:00 at 2015-03-03T18:32:28+02:00

    Intradevar prea multa faina, am pus faina pana mi-a iesit un aluat nu foarte gros,sa curga din mana,si cantitatea de cacao este mare,ajunge o lingura, a iesit foarte bun oricum……:)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top