Connect with us

Revistateo.ro

Cheesecake cu Amaretto

Prajituri

Cheesecake cu Amaretto

Ingrediente:

– 4 cutii de cremă de brânză fără aromă

– 200 de grame de unt la temperatura camerei

– 300 de ml de smântână pentru frișcă

– 250 de grame de zahăr

– o lingură de amidon de porumb

– 50 de ml de lichior amaretto

– o linguriță de extract de vanilie

– 5 ouă

– un gălbenuș

CITEȘTE ȘI: TORT RED VELVET

Mod de preparare:

Sa scot toate ingredientele pe blatul de lucru și se lasă până ce acestea ajung la temperatura camerei. Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă de tartă cu hârtie de copt. Foaia de copt se unge cu unt din abundență.

Într-un vas încăpător se amestecă crema de brânză și untul. Se bat cu mixerul până ce compoziția devine pufoasă și cât mai deschisă la culoare. Se adaugă zahărul, amidonul și smântâna, amestecând încontinuu în tot acest timp. Se toarnă apoi amaretto și extractul de vanilie. Ouăle și gălbenușul se adaugă pe rând, amestecând după fiecare.

Tot acest amestec se toarnă în tava pregătită și se nivelează cu ajutorul unei palete. Tava se așează într-o altă tavă în care se toarnă apă pe trei sferturi. Se coace în mijlocul cuptorului timp de 70 de minute.

Când este gata, prăjitura se lasă la răcit și apoi se ornează cu fructe.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top