Prajituri
Cheesecake cu merișoare
Ingrediente:
Blat:
– 200 grame unt
– 75 grame zahăr
– 175 grame făină
– esență de vanilie
Umplutură:
– 700 grame cxremă de brânză fără aromă
– 150 grame zahăr
– o păstaie de vanilie
– o linguriță de amidon de porumb
– 3 ouă
– 200 ml frișcă lichidă
CITEȘTE ȘI: MERE CARAMELIZATE
Sos de merișoare:
– 300 grame merișoare
– 200 grame zahăr
– sucul și coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt.
Se bate untul cu zahărul și esența de vanilie până compoziția devine pufoasă și untul se topește. Se adaugă făina și se formează un aluat sfărâmicios. Se întinde o foaie care se așează în tavă și se coace timp de 15 minute.
Pentru a prepara umplutura, se amestecă crema de brânză cu zahărul, semințele de vanilie și amidonul. Se adaugă smântâna și ouăle și se formează o compoziția omogenă care se întinde peste blatul copt. Se dă tava la frigider pentru încă 50 de minute.
Pentru sosul de merișoare, puneți într-o cratiță încăpătoare merișoarele, zahărul, sucul de lămâie și 100 ml de apă și lăsați să fiarbă până ce se leagă un sos gros. După ce scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească câteva minute și turnați deasupra sosul. Se servește rece.
Poftă bună!