Connect with us

Revistateo.ro

Cheia unui cuplu fericit nu se gaseste in dormitor. Iata care sunt pasii spre o relatie de durata

Stiri

Cheia unui cuplu fericit nu se gaseste in dormitor. Iata care sunt pasii spre o relatie de durata

Foarte multe studii legate de relatiile de cuplu au evidentiat faptul ca oricat de comune ar fi scopurile celor doi, exista intotdeauna particularitati. De la cele mai frecvente cauze ale divorturilor si pana la impactul vestilor bune asupra relatiei de cuplu, toate emotiile si trairile din timpul relatiei vor scoate la iveala secretele ambilor parteneri.

Ramai mereu in legatura cu partenerul

Frecventa interactiunilor pozitive cu partenerul de cuplu este cea care sugereaza sansele ca relatia sa reziste in timp. Potrivit mai multor rapoarte internationale, diferenta dintre interactiunile pozitive si cele negative este de 5 la 1. Altfel spus, un cuplu puternic este nevoit sa indure o cearta apriga la fiecare cinci experiente pozitive. In alta ordine de idei, relatiile de cuplu sortite divortului prezinta un raport de 0,8 la 1, ceea ce inseamna ca la fiecare 0,8 experiente pozitive exista posibilitatea aparitiei unui conflic major.

CITESTE SI: 5 lucruri peste care poti trece cu vedere intr-o relatie. Doar 5!

CITESTE SI: Află care sunt lucrurile interzise într-o relaţie

Cheia unui cuplu fericit nu se gaseste in dormitor

Factorul care determina multumirea ambilor parteneri in ceea ce priveste contactul sexual, romantismul si pasiunea il reprezinta calitatea prieteniei dintre cei doi. O prietenie stransa reprezinta un fundament stabil pentru o relatie perfecta, sporind satisfactia partenerilor cu pana la 60%. Este cunoscut faptul ca partenerii aflati intr-o relatie fericita comunica mai mult si isi transmit sentimentele mai des. Cele mai fericite casnicii sunt cele in care partenerii petrec impreuna, saptamanal, cu 5 ore mai mult decat cei aflati intr-o relatie nepotrivita.

Nu uita de interactiuni

Pentru ca orice relatie sanatoasa se bazeaza pe interactiuni pozitive, nu uitati niciodata sa ii adresati partenerului complimente si sa ii demonstrati aprecierile prin cadouri simbolice. Totodata, depanarea unor amintiri placute si pregatirea unor surprize pentru partener, fie ele culinare ori de alta natura, vor inchega si mai mult relatia.

Gandeste pozitiv, „distreaza-te pozitiv”

Partenerii fericiti nu vor neglija niciodata clipele de intimitate, ceea ce inseamna ca au partide de amor de doua sau chiar de trei ori mai mult pe saptamana. Astfel, ambii parteneri vor fi cu 55% mai fericiti atunci cand au parte de intimitate o data la cateva zile.

Experientele comune va apropie

Partenerii din cuplurile care au parte frecvent de experiente noi si interactive sustin ca se simt mult mai apropiati. Principal este de retinut faptul ca simplele iesiri in aer liber sau mesele luate la noi restaurante va vor scapa de rutina zilnica si va vor apropia.

Certati-va cu zambetul pe buze

Cand doi parteneri aflati intr-o relatie pozitiva se cearta sau au discutii in contradictoriu, vor incerca intotdeauna sa elimine tensiunea creata prin umor si prin exprimarea afectiunii si acceptarea unor compromisuri. In cealalta extrema, partenerii vor apela mereu la dispret, critica si vor actiona defensiv.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top