Connect with us

Revistateo.ro

insomnii

Stiri

CHIAR FUNCTIONEAZA! Iata cel mai simplu remediu pentru INSOMNII

Multe persoane sufera de insomnii si de multe ori nici macar pastilele nu-si mai fac efectul. Iata cel mai simplu remediu pentru a dormi bine.

Insomnia poate fi incadrata in topul afectiunilor zilelor noastre, caci de aici se pot ivi o sumedenie de alte boli. Inainte de a spune ca acest remediu simplu nu functioneaza, citeste pana la final.

Recent s-a descoperit ca insomnia se poate trata cu…lipsa somnului. Poate ca suna absurd, insa trebuie sa analizam urmatorul scenariu: cei care se plang de faptul ca nu pot sa adoarma stau intinsi in pat ore intregi si pe masura ce incearca sa adoarma devin tot mai constienti de faptul ca va fi „inca una din acele nopti”.

Solutia prezentata de anumiti specialisti se numeste „terapia prin somn restrictiv” si devine din ce in ce mai populara in randul celor care sufera de insomnii. Ba mai mult, se zvoneste ca aceasta ar fi mai eficienta decat pastilele speciale ce iti induc somnul.

Chiar daca se recomanda consultul unui specialist inainte de a incepe acest „tratament”, baza este simpla. Mai intai fixeaza-ti in minte o ora la care sa te trezesti si intipareste-o bine in minte.

CITESTE SI Alimente care tratează insomnia

CITESTE SI: Te lupți cu insomnia? Tratează-te cu acest medicament natural!

In al doilea rand, timp de o saptamana, noteaza-ti orele din noapte pe care le dormi. In caz ca reusesti sa dormi cinci ore pe noapte vine partea grea: impune-ti sa nu calci in dormitor cu 5 ore inainte de ora pe care ti-ai fixat-o pentru trezit (exemplu: te trezesti la 7, trebuie sa intri in dormitor la ora 2!).

In caz ca lucrurile se imbunatatesc si reusesti sa adormi mult mai repede, poti creste usor numarul de ore petrecut in pat (insa doar daca dormi si nu stai cu ochii pe pereti).

Prin reducerea ferestrei de somn vei ridica si miza (somnul va deveni tot mai important), iar astfel ii vei transmite creierului ca odihna este foarte importanta si te va lasa sa te odihnesti, fara a te mai gandi la 1000 de lucruri inainte sa te apuce somnul.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top