Peste si fructe de mare
Chiftele cu ton
Chiftele cu ton. Acestea vor ieși ușor crocante la exterior, foarte aromate și potrivite pentru mesele de post în familie, ori atunci când vreți să vă surprindeți invitații într-un mod plăcut.
Ingrediente: o conservă mare cu ton bucăți în ulei, un cartof, un morcov, ceapă verde, mărar, o lingură făină, sare, piper, o linguriță busuioc uscat, pesmet, ulei pentru prăjit.
CITEȘTE ȘI: RETETA: Plachie de crap
Cum se prepară? Curățăm cartoful și morcovul și le punem la fiert cu puțină sare, iar după ce s-au fiert le scoatem din apă și le lăsăm deoparte. Desfacem conserva de ton, scurgem peștele de ulei și îl punem într-un bol, pentru a-l mărunți cu o furculiță. Dăm pe răzătoarea mică morcovul și cartoful, după care le punem peste ton.
Tăiem ceapa verde și mărarul mărunt și le adăugăm peste compoziția noastră. Se adaugă apoi făina, busuiocul, sare și piper, după care se amestecă bine.
Într-o tigaie punem uleiul la încins, după care luăm bucățele din compoziție, formăm biluțe, le trecem prin pesmet, apoi le rumenim în tigaie, după care le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a absorbi grăsimea. După ce s-au răcorit puțin, le putem servi alături de o garnitură sau un sos.
Poftă bună!