Stiri
Chiftelute in sos alb
Chiftelute in sos alb. Iata ingredientele si modul de preparare.
INGREDIENTE
– 500 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
– 4 cartofi
– miez de paine
– 1 ou
– patrunjel verde tocat fin
– faina
– ulei (pentru prajit)
– 500 gr sos Bechamel
– unt (pentru uns)
– sare
– piper
– 200 gr telemea
MOD DE PREPARARE
Punem intr-un bol carnea tocata, patrunjelul spalat si tocat fin, cartofii curatati de coaja si dati prin razatoare, oul, miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele. Se acopera bolul si dam la frigider pentru 10-15 minute.
Facem chiftelute din aluat, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Ungem cu unt un vas pentru cuptor si asezam chiftelutele. Punem cuburi de branza telemea si acoperim cu sosul Bechamel.
Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute. Se scoate vasul, se presara patrunjel si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute. Pofta buna!