Connect with us

Revistateo.ro

Chipsuri făcute în casă

Aperitive

Chipsuri făcute în casă

Tuturor ne plac chipsurile, iar unii dintre noi sunt chiar dependenți de ele. Din fericire, am găsit o variantă mai sănătoasă pentru a satisface această poftă. Puteți să faceti aceste delicii chiar dumneavoastră. Nu este deloc greu, este chiar distractiv! Iată rețeta pentru chipsuri făcute în casă!

Ingrediente:

– 4 cartofi mari

– 3 linguri de parmezan ras

– 2 linguri de ulei de măsline

– o linguriță de boia de ardei

Ce trebuie să faceți?

Spălați cartofii foarte bine. Nu este necesar să îi curățați, trebuie doar să îi tăiați în felii subțiri. Ideal ar fi dacă ați avea o mandolină. Aceasta este o ustensilă de bucătărie care se aseamănă cu o răzătoare, însă este mai mult de atât. Cu ajutorul ei puteți răzui, toca, tăia julienne, rondele sau ondulat. Dacă nu aveți așa ceva, nu este nicio problemă. Folosiți un cuțit bine ascuțit și cu multă grijă tăiați felii cât mai subțiti.

Puneți feliile de cartof într-un bol și asezonați-le cu boia de ardei, 2 linguri de ulei de măsline și parmezanul ras. Asigurați-vă că acestea au pătruns în fiecare felie de cartof. Ațezați cartofii cu grijă într-o tavă pe care ați acoperit-o cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor, la foc mediu, până ce chipsurile sunt uscate și rumene.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top