Deserturi
Churros cu scorţişoară – Reteta DELICIOASA
Churros cu scorţişoară Reţeta de astăzi vine din Mexic şi cu toţii am gustat minunatele gogoşi în formă cilindrică, mai ales pe litoral. Pentru că nu conţine ouă sau lapte, este ideală pentru oricine.
CITEŞTE ŞI: Supă de linte cu usturoi
Iată de ce ai nevoie: 1 ceaşcă apă, 3 linguri zahăr, un praf de sare, 2 lunguri ulei, 1 ceaşcă făină, ulei pentru prăjit, 1 linguriţă scorţişoară şi zahăr pudră, pentru ornat.
Churros cu scorţişoară Cum se prepară? Într-o tigaie de mici dimensiuni se va amesteca apa cu cele 3 linguri de zahăr, sarea şi 2 linguri de ulei, după care se pune la foc. După ce fierbeţi puţin amestecul, daţi deoparte penru a se răci puţin. Adăugaţi iarăşi făină şi amestecaţi pănă obţineţi o bilă pentru a forma churros.
Într-o altă tigaie se adaugă ulei, astfel încât să acopere complet gogoşile mexicane. Aluatul se trece printr-o maşină de tocat sau printr-o formă de ornat, astfel încât să obţineţi fâşii lungi de aluat. Tăiaţi în bucăţi potrivite pentru tigaie şi puneţi formele obţinute la prăjit. Scoateţi churros pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime, apoi ornaţi cu zahărul pudră şi scorţişoară.
Puteţi servi gogoşelile mexicane aşa, sau alături de un topping de fructe.
Poftă bună!