Connect with us

Revistateo.ro

Majestatea Sa Regina Ana a fost cea mai longeviva sotie de suveran din intreaga noastra istorie. A trait in aceasta viata cat altii in zece, iar povestea sa, poate fi oricand, un subiect de film.

Stiri

Cine a fost Regina Ana

A fost regina, sotie, mama si bunica, dar a fost voluntar, in armata Franceza, si vanzatoare in America, in vremuri grele.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma si a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilarit in Franta.

Citeste si: A murit Regina Ana

Citeste si: Cum se simte Regele Mihai. Casa Regala a facut anuntul

Incepand cu anul 1939, dupa izbucnirea razboiului, si-a urmat familia in Spania si in Statele Unite ale Americii, unde a urmat o scoala de arta, la New York. In paralel, pentru a-si putea castiga existenta, a lucrat ca vanzatoare la magazinul universal Macy’s.

In 1943, Principesa Ana s-a inrolat ca voluntar in armata franceza. A fost, impreuna cu regimentul ei, in Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg ai Germania, pana la sfirsitul ostilitatilor. A primit „Crucea de Razboi” a Frantei.

Regele Mihai I a cunoscut-o pe regina Ana în 1947, la Londra, în cadrul nunţii dintre principesa Elisabeth a II-a, actuala Regină a Marii Britanii şi principele Philip, duce de Edinburgh.

La numai o saptamana dupa prima lor intalnire, Regele a cerut-o in casatorie pe Principesa Ana de Bourbon-Parma, dupa care, manat de simtul datoriei fata de tara, Regele Mihai I revine in tara imediat dupa incoronarea Reginei Elisabeta.

Dupa abdicarea fortata ce a avut loc pe 30 decembrie 1947, Regele Mihai I a plecat din tara, astfel ca Regina Ana a venit pentru prima data in Romania tocmai in 1992, cu ocazia sarbatorilor pascale.

Astfel, casatoria dintre cei doi a marcat si inceputul exilului de 44 ani pentru familia regala. Nunta dintre Regele Mihai I si Regina Ana a avut loc la Atena, pe 10 iunie 1948, la invitatia regelui Pavlov si a reginei Frederica ai Greciei.

60 de ani mai tarziu, pe data de 19 iunie 2008, cuplul regal sarbatorea la Castelul Peles nunta de diamant, fiind totodata primul jubileu celebrat in Romania, in prezenta a zeci de invitati de seama din strainatate. Pintre familiile regale ce au luat parte la eveniment s-au aflat regina Sofia a Spaniei, regele Constantin al II-lea al Greciei, principele Alexandru al II-lea al Serbiei, dar si importanti oficiali romani si straini.

Nunta de safir dintre regele Mihai I si Regina Ana (65 de ani de casatorie), a fost marcata pe 10 iunie 2013, intr-un cadru privat.

Regele Mihai I si Regina Ana au cinci fiice: principesa Mostenitoare Margareta, principesa Elena, Irina Walker, principesa Sofia si principesa Maria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top