Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cine sunt cei mai inteligenti oameni din lume

Pentru a fi considerat un geniu trebuie să ai un IQ care să depăşească 140. Statisticile de specialitate arată că aproximativ 24% dintre oamenii de succes de la nivel mondial au acest coeficient.

Jurnaliştii de la Business Insider au realizat un top 19 al celor mai deştepţi oameni de pe planetă.

Printre aceştia se numără actriţa Sharon Stone, actorul James Woods, cofondatorul Microsoft Paul Allen şi politicianul Benjamin Netanyahu.

„Măsurarea IQ-ului este o ştiinţă inexactă, astfel că lista următoare este bazată pe zvonuri care au apărut despre personalităţile menţionate mai jos”, a precizat ziariştii.

william-james-sidis-18

William James Sidis avea un IQ de 275, motiv pentru care este considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată. Nimeni nu a reuşit, până în prezent, să îi egaleze acest scor. La vârsta de 8 ani, William James Sidis şi-a demonstrat talentul de viitor matematician, dezvoltând un nou tabel de logaritmi bazat pe numarul 12, un an mai tarziu a susţinut o prelegere în cadrul Universităţii de la Harvard.

terrence-tao-17

Terrence Tao, cu un IQ de 230. De mic, chinezul a demonstrat că poate excela în aproape orice domeniu, însă matematica a rămas marea sa pasiune. Tao este profesor de matematică de la Universitatea din California, Los Angeles.

christopher-hirata-16

Christopher Hirata, de 34 de ani, are un IQ de 225. În prezent lucrează la NASA. La 18 ani şi-a luat doctoratul în astrofizică. Printre alte job-uri, Hirata lucrează şi ca asistent-profesor.

kim-ung-yong-14

Kim Ung-Yong, în vârstă de 54 de ani, are un IQ de 210. Coreanul a început să vorbească fluent încă de la şase luni, iar pe când avea trei ani a dat la universitate. Kim a fost ca student invitat la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a de audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, în timpul studiilor sale universitare, el a început activitatea sa de cercetare la NASA şi a continuat această activitate până în 1978 la întoarcerea sa în Coreea de Sud. Aici el a decis să treacă la fizica la inginerie civilă şi în cele din urmă a primit un doctorat în acest domeniu. A publicat aproximativ 90 de lucrări privind sistemele hidraulice în diferite reviste ştiinţifice. Începând din 2007, el este asistent facultate de la Universitatea Naţională din Chungbuk.

Romanii in viata nu sunt din pacate in topul international.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top