Connect with us

Revistateo.ro

Ciocolata de casa - desert pentru indragostiti!

Deserturi

Ciocolata de casa – desert pentru indragostiti!

Vrei sa pregatesti un desert special pentru Ziua indragostitilor? Ei bine, cu aceasta reteta de ciocolata de casa vei da lovitura! Se face usor si ce te poate face mai fericit decat gustul copilariei?

Ciocolata de casa este una dintre retetele care reprezinta perfect notiunea de „gust al copilariei”. Toti cautam acea aroma desavarsita pe care am simtit-o de fiecare data cand mancam ciocolata facuta in casa, cand eram mici. Daca vrei sa-ti surprinzi partenerul de Ziua Indragostitilor sau de Dragobete cu un desert gustos si plin de iubire, alege aceasta reteta simpla. Iata cum prepari o ciocolata de casa nemaipomenita!

Ingrediente pentru reteta de ciocolata de casa

250 grame de lapte praf
120 grame unt gras
100 ml apa
50 grame cacao
1 pliculet de zahar vanilat
un praf de sare
50 de grame nuci (sau alune, stafide ori nuca de cocos, in functie de ce iti place)
150 grame de zahar

Iti mai amintesti de ei? Vezi cum se fac biscuitii de casa ai mamei

Tort pentru indragostiti cu blat ROSU, dar fara colorant. Vezi aici secretul!

Ciocolata de casa – preparare

Pune intr-o craticioara zaharul, vanilia, un praf de sare si apa intr-o craticioara, la foc mic. Amesteca pana se topeste zaharul, dar ai grija sa nu se arda! Lasa-l putin pe foc, fara sa iti iei ochii de la el, pana cand siropul se ingroasa putin. Opreste focul si adauga untul la temperatura camerei (trebuie sa fie moale) si amesteca bine.

Apoi amesteca laptele praf si cacaoa si cerne-le printr-o sita deasa. Adauga-le in compozitie si amesteca bine cu un mixer. Este esential sa amesteci foarte bine compozitia inainte de a incepe sa se intareasca.

Adauga nucile, alunele, stafidele, nuca de cocos sau fructele confiate. Poti sa folosesti orice iti place, dar reteta originala contine nuci. Poti sa pregatesti ciocolata de casa si simpla.

Tapeteaza o tava cu folie de plastic si pune ciocolata in ea. Se tine timp de 3-4 ore la frigider.

Truc: daca vrei sa tai mai usor ciocolata de casa, foloseste un cutit ascutit, umezit putin. De asemenea, poti sa folosesti si forme de metal pentru taiat prajituri ca sa obtii ciocolata de casa in forma de inimioara, special pentru indragostiti.

Sa ne spui cum a iesit!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top