Dieta si Sport
Ciorba de burta DIETETICA
Ciorba de burta DIETETICA – iata care sunt ingredientele si cum se prepara:
Ingrediente:
500 g burta de vita fiarta
fara grasime
2 morcovi
1/2 telina mica
1 radacina patrunjel
1 ceapa nu prea mare
2 galbenusuri
4-5 catei usturoi
150 ml iaurt 0,1% grasime
1/2 gogosar murat
zeama de lamaie
leustean frunze
patrunjel verde
sare
piper boabe
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si boabe de piper iin vasul Multicooker sau intr-o oala.
Daca le-am pus in Multicooker, il planificam pentru o ora pe Stew (inabusire), inchidem capacul si lasam sa fiarba. La fel procedam daca punem legumele in oala. Cu 15 minute inainte de a fi gata programul, adaugam burta fideluta, leusteanul si usturoiul pisat (2 catei) si lasam sa fiarba mai departe.
Dupa ce a trecut ora, scoatem aparatul din priza (stingem focul sub oala) si scoatem legumele fierte pe care le putem folosi la o salata sau le putem manca separat. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu usturoiul ramas presat, gogosarul tocat marunt si iaurtul.
Omogenizam, adaugam 1-2 polonice ciorba fierbinte si rasturnam amestecul peste ciorba. Punem sare dupa gust si acrim cu zeama de lamaie. presaram patrunjel verde tocat.