Supe si ciorbe
Ciorbă de lobodă
Chiar dacă nu este foarte cunoscută, ciorba de lobodă este foarte bună nu doar la gust, ci şi pentru organism. Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 1 rădăcină pătrunjel
– 1 felie ţelină
– 4 linguri orez
– 400 grame lobodă (5 legături)
– 150 grame smântână
– 1 lămâie mică
– lingură leuştean tocat
– 2 linguri ulei
– sare
– o linguriţă făină
CITEŞTE ŞI: Bărcuţe cu broccoli
Cum prepari o delicioasă ciorbă de lobodă?
Mai întâi se încinge uleiul într-o tigaie, unde se pun la călit ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina şi pătrunjelul tăiate mărunt. După ce legumele s-au înmuiat, se mută într-o oală, după care se adaugă 2,5 litri apă şi se aduce la fierbere.
Ciorbă de lobodă. După ce se adaugă sarea, după gust, se mai pune la fiert 10 minute, după care se adaugă orezul şi se mai fierbe încă 5 minute.
În acest timp se curăţă loboda de codiţe, iar apoi se toacă fâşii. După ce se adaugă şi aceasta în ciorbă, se mai lasă la fiert circa 5 minute, moment în care smântâna se freacă cu făina, apoi se adaugă două polonice de ciorbă peste ea, în timp ce amestecaţi. Se dă focul mic, apoi se pune şi amestecul, în fir subţire, în timp ce amestecaţi continuu.
Ciorbă de lobodă. După ce a fost „dreasă”, ciorba se acreşte cu sucul de la lămâie, apoi se stinge focul. Înainte de a o acoperi cu un capac, adăugaţi leuşteanul tocat mărunt, apoi lăsaţi-o 10 minute îninte de a o servi.
Poftă bună!