Connect with us

Revistateo.ro

Cod portocaliu de ploi: vezi ce zone sunt vizate

Stiri

Cod portocaliu de ploi: vezi ce zone sunt vizate

ANM a emis o atentionare de cod portocaliu care este valabila astazi, 15 iulie, de la ora 18 pana sambata, 16 iulie, la ora 10.

UPDATE: Meteorologii sustin ca e posibil sa ne confruntam din nou cu fenomene extreme de tip tornada. Fenomen incredibil la Targoviste: O tornada i-a speriat pe localnici

Fenomenele vizate sunt ploile torentiale care vor afecta vestul si nordul Olteniei, Banatul si sudul Crisanei. Gradul de instabilitate atmosferica va fi extrem de ridicat, iar local se vor acumula cantitati de apa de peste 60 l/mp si izolat peste 80…90 l/mp.

CITESTE SI: AFLA CUM SA TE APERI DE FULGERE IN ACEASTA VARA

CITESTE SI: STII CUM ARATA UN FULGER? DAR UN TUNET? UITE FOTOGRAFIA-SURPRIZA

Exista si o avertizare de cod galben pentru intervalul 15 iulie, ora 10:00 – 16 iulie, ora 10:00. Zonele vizate pot fi observate in harta de mai jos.

harta

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in jumatatea de vest a tarii. Fenomenele vizate sunt: descarcarile electrice, ploile torentiale, grindina si intensificarile de vant cu aspect de vijelie. Cantitatile de apa o sa depaseasca 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

sursa foto: meteoromania.ro; 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top