Connect with us

Revistateo.ro

Colanții te pot îmbolnăvi! Dacă obișnuiești să îi porți, trebuie să fii atentă la anumite aspecte, astfel încât să nu ai probleme mai târziu.

Sanatate

Colanții te pot îmbolnăvi. Iată cum

Foarte multe femei poartă colanți. Sunt comozi, acesta fiind principalul motiv pentru care se găsesc în garderoba lor. Însă, ceea ce ar trebui să știi este faptul că acești pantaloni pot fi de vină pentru apariția unor probleme de sănătate. Iată le ce riscuri te expui.

Colanții te pot îmbolnăvi. Iată cum

Colanții sunt aleși de multe femei care fac sport. Așa cum spuneam mai sus, sunt comozi, practici. Însă, este bine să cunoști și riscurile la care te expui atunci când îi porți.

Materialul sintetic din care sunt făcuți colanții nu lasă pielea să respire. Din acest motiv pielea ta poate avea de suferit. Este indicat ca atunci când alegi colanții, să fii atentă la materialul din care sunt confecționați. Sunt recomandați cei din bumbac deoarece lasă pielea să respire.

Foliculita se numără printre problemele cauzate de colanții purtați des. Se manifestă prin apariția unei zone roșiatice la nivelul pielii. Zona respectivă poate fi dureroasă la atingere. Dacă nu iei măsuri după apariția acestei probleme, lucrurile se pot agrava. Astfel, foliculita se poate transforma într-o pustulă care acumulează infecție. Foliculita apare dacă porți colanți foarte mulați, confecționați din materiale sintetice. În plus, riscul crește dacă nu îi speli după ce faci sport și transpiri în ei.

CITEȘTE ȘI: Hainele din cauza cărora poate fi declanșat cancerul. Când devin blugii periculoși

CITEȘTE ȘI: Pantalonii preferati au intrat la apa? SALVEAZ-I cu o tehnica SUPER SIMPLA!

Colanții pot duce la apariția disconfortului din zona abdomenului, la apariția gazelor și a durerilor abdominale. Dacă sunt foarte strânși, atunci vor pune presiune asupra abdomenului. De aceea este recomandat să purtăm pantaloni mai largi. Aceștia nu vor împiedica organimul să își desfășoare activitatea.

Așadar, dacă obișnuiești să porți colanți, ai grijă să îi alegi pe cei confecționați din bumbac. Asta pentru a evita problemele care pot să apară la nivelul pielii. De asemenea, nu trebuie să fie foarte strânși, deoarece riști să te confrunți cu disconfortul abdominal, cu gazele la stomac.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top