Connect with us

Revistateo.ro

Află ce se întâmplă dacă mănânci 100 de grame de sfeclă roșie pe zi. Rezultatele sunt uimitoare. Alimentul previne sau tratează mai multe afecțiuni.

Naturiste

Colesterolul „rău” din sânge poate fi redus cu doar 100 g de sfeclă roșie pe zi!

Dacă nu obișnuiești să consumi sfeclă roșie, atunci trebuie să știi că acest aliment aduce numeroase beneficii organismului. Află ce se întâmplă dacă mănânci 100 de grame de sfeclă roșie pe zi.

Ce se întâmplă dacă mănânci 100 de grame de sfeclă roșie pe zi

Ține sub control tensiunea arterială. Dacă vei consuma des sfeclă roșie, atunci arterele se vor lărgi, iar pulsul se va micșora. În urma studiilor, specialiștii au ajuns la concluzia că sfecla asigură sănătatea sistemului circulator.

Reduce colesterolul rău din sânge. În sfeclă se găsesc fibre solubile, flavonoizi și betacianină. Betacianina este un element care îi oferă sfeclei roșii culoarea și mirosul caracteristic. Diminuează nivelul colesterolului rău și nu îi permite să se depună pe artere.

Este un aliment recomandat femeilor însărcinate deoarece conține acid folic. Acesta protejează bebelușii de anumite probleme grave. Este un aliment care le ajută pe viitoarele mămici să aibă energie.

Sfecla combate osteoporoza. În sfeclă există siliciu, care ajută organismul să asimileze calciul. Cel din urmă asigură sănătatea oaselor și a dinților. De aceea se poate consuma chiar și suc de sfeclă roșie. Astfel, osteoporoza va fi prevenită și se asigură sănătatea oaselor.

Sfecla este un aliment recomandat și celor care suferă de diabet. Atunci când au poftă de ceva dulce, cei care au diabet pot consuma puțină sfeclă roșie. Aceasta nu are un indice glicemic mare. În plus, nu conține multe calorii.

6. Este eficientă în tratarea anemiei. Sfecla este o sursă importantă de fier, care te ajută să combați anemia.

Este un aliment recomandat în cazul oboselii. Conține nitrați care lărgesc arterele și astfel oxigenul se poate răspândi în tot corpul. În plus, fierul din sfeclă ajută corpul să devină mai rezistent.

Așadar, sfecla roșie este un aliment care aduce numeroase beneficii organismului. O poți include în alimentația ta zilnică.

Articole pe aceeași temă:

BONUS: Dieta cu sfecla rosie. Slabeste 5 kilograme in 10 zile

Toata lumea stie deja cat de benefica este sfecla rosie pentru sanatatea intregului organism, iar daca nu ai aflat deja, trebuie sa o incluzi chiar de astazi in alimentatia ta.

Mai multe studii stiintifice au ajuns la concluzia ca sfecla rosie este un aliment extraordinar, care lupta cu dementa, cu bolile de inima si cu hipertensiunea arteriala.

In plus, sfecla stimuleaza oxigenarea muschilor, iar daca mergi la sala, atunci trebuie sa o consumi inainte si dupa fiecare antrenament, iar dieta cu sfecla rosie de scapa de 5 kilograme in numai 10 zile.

Si in domeniul frumusetii este folosita cu succes si o poti includecu succes in mastile de fata naturale.

Pe langa antioxidanti, sfecla rosie este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Iar daca nu stiai, sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma.

Sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator si este un remediu perfect pentru starile de epuizare fizica. Pentru efectul sau energizant, sucul de sfecla rosie este recomandat sa fie consumat dimineata, la micul dejun.

Persoanele cu tulburari ale tiroidei pot consuma cu incredere sfecla rosie, caci are o cantitate importanta de iod.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top