Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Combinatii de alimente INTERZISE de Craciun

Mesele de Craciun sunt foarte gustoase, insa, stiai ca anumite alimente combinate sunt periculoase pentru sanatatea ta?

Combinatii de alimente interzise de Craciun:

OUA UMPLUTE URMATE DE SUC ACIDULAT

Ouale sunt foarte bune deoarece contin nutrienti esentiali si sunt bogate in proteine. Ouale umplute trebuie consumate cu moderatie deoarece contin maioneza si mustar.

Amestecul gras in combinatie cu bauturile carbogazoase iti pun digestia in pericol, avertizeaza medicii. Cel mai indicat, in cazul in care iti plac ouale umplute, este sa bei apa dupa ce le consumi si nicio alta bautura.

BRANZA SI VIN

Daca pui un pahar de vin la masa de Craciun, pe langa branzeturi, stomacul tau va avea mari probleme. In primul rand, vinul impiedica digerarea corecta si completa a lactatelor. Cel mai probabil vei merge la baie din 5 in 5 minute, asa ca evita aceasta combinatie! Vinul este spumant ceea ce garanteaza un disconfort digestiv de care nu vrei sa auzi.

SARMALE URMATE DE COZONAC SAU INVERS

Aceste alimente consumate la o distanta mica de timp iti ingreuneaza digestia si pot provoca arsuri gastrice. Sarmalele sunt deja destul de grase, plus ca ele contin si ulei, iar nucile din cozonac au uleiuri esentiale. Niciun lichid pe care il consumi dupa aceea nu iti va pansa stomacul, asa ca fa o pauza de cel putin o ora intre sarmale si cozonac.

FRIPTURA + CARTOFI

Aceasta reteta o consumi frecvent si nu este o specialitate a mesei de Craciun. Cu alte cuvinte, este un pericol in orice perioada a anului ai consuma friptura si cartofi. Carnea prajita este foarte grasa, iar cartofii sunt extrem de periculosi in aceasta combinatie.

PRAJITURI URMATE DE VIN ROSU

Prajiturile contin mult zahar. Aluatele cremoase se prepara cu unt si sunt indigeste. Daca le consumi cu vin iti pune stomacul in mare dificultate.

FRUCTE SI VIN

Consuma fructele separat de vin, mai ales daca pe masa imbelsugata de Craciun ai multe citrice. Vitamina C nu face casa buna cu vinul spumant. Evita cu orice pret consumarea fructelor in paralel cu bauturile alcoolice, fie ca e vorba de vin sau alte delicatesuri asemanatoare cu acesta.

Sursa foto: Shutterstock

BONUS: Ce pericol ascunde bradul natural de Crăciun

Nu există Crăciun fără brad. Bradul natural ascunde însă câteva pericole la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Toată lumea își împodobește casa zilele acestea cu crengi de brad sau cu brazi naturali ori artificiali.

Știai că unii specialiști susțin că pe crenguțe trăiesc aproximativ 25.000 de creaturi? E vorba de acele insecte care se văd doar la lupă și care se adaptează foarte bine atât frigului cât și temperaturilor ridicate.

Cercetările americanilor arată că pe brazi trăiesc o mulțime de păduchi, acarieni, molii și păianjeni și că aceste insecte hibernează fără grijă.

„Insectele hibernează iarna și de obicei își golesc corpurile de fluide și devin complet inactive”, a declarat Bjarte Jordal, profesor asociat al Muzeului Universității din Bergen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top