Stiri
Comori religioase ascunse: Bisericile din piatra din Romania
Romanii religiosi nu l-au uitat pe Dumnezeu, nici macar in vremurile in care crestinismul era prigonit. Ei au sapat lacasuri de inchinaciune in piatra, ascunse de ochii rauvoitorilor. Iata ce astfel de comori religioase exista si astazi la noi in tara!
Biserica cu doua altare
Intre Brasov si Fagaras se afla o superba biserica sapata la poalele Muntilor Persani. Lacasul de cult este ascuns in padure, aproape de Sinca Veche si are cinci incaperi, doua altare si un horn. Locul este de basm, iar incarcaturea spirituala este una aparte. Multi crestini care au intrat in biserica din pestera spun ca au gasit o stare de bine inexplicabila. Se spune ca daca te rogi sub cupola cu deschidere spre cer, Dumnezeu indeplineste dorintele.
Biserica monahiei Magdalina
Manastirea Corbii de Piatra este inrudita cu picturile rupestre din Cappadocia, atat de veche este! Ea a fost restaurata de monahia Magdalina, in 1532, fiind prima manastire de maici din Romania. Lacasul a fost inchinat lui inchinat lui Neagoe Basarab si este sapat in piatra. Are tot doua altare, conform obiceiului bizantin al secolului al X-lea. In altar este un izvor despre care se spune ca e facator de minuni. Trei straturi de pictura impodobesc peretii, cea mai veche fiind din anul 1700.
In biserica de la Corbii de Piatra se slujeste si astazi.
CITESTE SI: Uite cum arata copacul incarcat cu icoane. Se afla chiar in Romania!
Manastirea Namaiesti
Biserica este sapata in piatra, iar turla este facuta din caramida. Manastirea este considerata monument istoric din secolul al XIV-lea si nu se stie exact cine si cand a intemeiat biserica, insa ea este atestata documentar inca din 1503.
Se spune ca Icoana ce o infatiseaza pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus in brate este facatoare de minuni si este cea mai veche din intreaga crestinatate, fiind zugravita chiar de Sfantul Apostol si Evenghelist Luca. Icoana a scapat ca prin minune de bombardamentele germane din acea zona, in al doilea razboi mondial.
CITESTE SI: Tu stii ce sfant iti ocroteste casa?
Aceste biserici sunt uimitoare datorita peisajelor naturale superbe care le inconjoara, dar mai ales pentru sunt un veritabil simbol al credintei: ele dateaza din timpul persecutiilor, cand crestinismul se propovaduia in taina, in pesteri si grote. Merita sa le vizitezi!
Sursa foto: crestinortodox.ro