Connect with us

Revistateo.ro

COMPLEXUL FEMEII ȘOMERE. Motive pentru care poți zâmbi chiar dacă nu ai un loc de muncă

Inedit

COMPLEXUL FEMEII ȘOMERE. Motive pentru care poți zâmbi chiar dacă nu ai un loc de muncă

Potrivit unui raport din 2013, 5,3% dintre românce nu au un loc de muncă, un număr mai bun decât în perioada plină a crizei economice, dar care totuși este o cifră ce trebuie tratată cu seriozitate. 5% din populația feminină a României suferă din cauza lipsei locului de muncă, având complexul femeii care nu face nimic.

Intrarea în șomaj a oricărei persoane poate avea un efect dezastruos atât pentru viața sentimentală cât și pentru relațiile sociale. O femeie poate să intre în pragul depresiei și să aibă stări de anxietate, mai ales dacă are copii și nu are ce să le pună pe masă, deși tatăl lor lucrează. Nu mai vorbim de cazurile cu mame singure, unde situația se complică și mai tare. Lipsa locului de muncă poate să afecteze și relația de cuplu precum și relația cu prietenii, care au bani și își permit să iasă la distracții, iar persoana care e în șomaj nu.

CITEȘTE ȘI: CE SPUNE FAȚA DESPRE TINE

Șomajul cauzează o serie de complexe și frustrări care ne arată că banul încă are o pondere importantă în viața noastră de zi cu zi. Complexul femeii șomere aduce cu sine o autostimă sub nivelul mării și poate transforma acea femei într-o femeie irascibilă și insuportabilă de care ar putea fugi chiar posibili angajatori. Cu siguranță nu asta își doresc femeile, iar noi avem câteva sfaturi cum să depășească această criză.

1. Potențează-ți creativitatea. Dacă ești șomeră, înseamnă că ai la dispoziție mai mult timp liber, timp în care te poți apuca de toate proiectele artistice la care visai și nu le puteai veni de hac din cauza timpului limitat de pe vremea când munceai cu carte de muncă. Dezvoltă-ți imaginația și realizează lucruri handmade, într-o bună zi, le-ai puta vinde și ți-ai putea deschide chiar o afacere serioasă.

2. Când simți că nu mai poți, fă sport. Sportul în aerul liber sau pe salteaua din camera ta nu te costă nimic. Prin mișcare, vei elibera toată tensiunea acumulată de lipsa locului de muncă și depunerile de CV care se lasă fără răspunsuri.

3. Să începi de zero nu e rău. Așa te vei cunoaște mai bine și vei știi data viitoare pe ce trebuie să pui preț, și pe ce nu. Șomajul este un indicator puternic al calității relației tale cu ceilalți. Îți veo putea da seama dacă rudele tale sunt rude adevărate și dacă prietenii chiar își merită acest titlu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top