Connect with us

Revistateo.ro

Compot de visine fara conservanti - O reteta nestiuta

Deserturi

Compot de visine fara conservanti – O reteta nestiuta

Cui nu ii place sa se delecteze cu un compot de visine, chiar si daca nu e iarna? Se zice ca gospodarul adevarat isi face vara sanie si iarna car. Respectand acest principiu stravechi, dupa care se ghideaza si astazi taranii nostri, bunicile si matusile noastre dragi, va oferim o reteta de compot de visine fara conservanti.

Exista mai multe tipuri de conservanti pe piata. Nu toti conservantii fac bine organismului asa ca e de preferat sa alegem conservanti naturali cand preparam dulceata sau compot, chiar daca bunatatile facute ca la mama acasa nu expira la fel de tarziu ca cele preparate cu conservanti.

Nu cumva ideea e sa gatim ceva gustos si sanatos decat ceva gustos si daunator sanatatii noastre? Vezi mai jos reteta de compot de visine fara conservanti.

Pentru prepararea compotului de visine ai nevoie, evident, de visine. Poti face compotul cu visine cu samburi sau fara, in functie de preferintele tale. Daca alegi sa faci compot cu visine fara samburi trebuie sa adaugi mai putin zahar deoarece acestea se indulcesc mai usor.

Ciresele au beneficii nemaipomenite. Ce se intampla cu viermisorii din ele

Uite cum se prepara CEA MAI BUNA DULCEATA DIN COJI DE PEPENE

Ingrediente pentru compot de visine fara conservanti:

– un kilogram de visine;
– 5 linguri de zahar;
– apa cat cuprinde;
– putina zeama de lamaie (o jumatate de lingurita);
– putin pipet, dupa gust (un sfert de lingurita).

Cum prepari compotul:

Inainte de toate, spala bine fructele inainte de a le introduce in borcane. Umple borcanul cu visine cam pana la jumatate si apoi adauga treptat apa si cate o lingura de zahar pana ajungi la varful borcanului. Inchide borcanul cu un capac si scutura bine compozitia.

Toarna apoi zeama de lamaie si piperul si scutura din nou borcanul. Pune restul visinelor, cat iti incape in borcan. Trebuie sa agiti intotdeauna borcanul pana cand se dizolva zaharul. Acesta poate intra prea mult in fructe si le strica gustul, caci un compot ideal nu trebuie sa fie exagerat de dulce.

1 Comment

1 Comment

  1. dd

    2019-03-03T04:49:25+02:00 at 2019-03-03T04:49:25+02:00

    Fără borcane, mai știe cineva să facă un compot pe care să îl beau acum, nu peste nu știu câte luni?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top