Connect with us

Revistateo.ro

Conopida - beneficii pentru sanatate. PLUS: Reteta simpla si gustoasa cu conopida

Naturiste

Conopida – beneficii pentru sanatate. PLUS: Reteta simpla si gustoasa cu conopida

Conopida este unul dintre alimentele secrete la care multe gospodine ajung atunci cand sunt in pana de idei: conopida pane, piure de conopida sau conopida cu orez (dupa cum veti vedea in reteta de mai jos). Indiferent cum este preparata, trebuie stiut cateva lucruri despre proprietatile conopidei. Aceasta leguma face parte din familia cruciferelor (din care mai fac parte, printre altele, varza si broccoli) si poate sa fie gatita pentru a-i spori elementele nutritive, impreuna cu ceapa.

Atentie foarte mare atunci cand cumperi conopida: asigura-te ca nu are pete maronii la capete sau ca nu este extrem de moale. Pune-o in apa pentru a se curata, timp de 15 minute, astfel incat sa te asiguri ca vei scapa de pesticide si o vei consuma sanatos.

Conopida are o serie de beneficii pentru sanatate: este bogata in vitamina C, oferind 77% din necesarul zilnic pentru organism de vitamina C. De asemenea, conopida mai contine vitamina K, o serie de proteine pe care nu le gasesti in alte alimente, tiamina, riboflavina, niacina, magneziu si fosfor. Conopida mai este cunoscuta si pentru ca este bogata in fibre si vitamina B6, elementare pentru sistemul imunitar.

Poate ca cel mai important lucru de stiut despre conopida este faptul ca aceasta contin fitonutrienti, precum indol-3 carbinol sau suflorafan, esentiali in prevenirea cancerului de prostata, cancerul ovarian si cancerul de col uterin.

RETETA SANATOASA CU CONOPIDA
Ingrediente
2 lingurite de ulei de masline
1 conopida, taiata in buchetele
5 rosii, taiate
2 catei de usturoi, tocati
rosii deshidratate
zeama de lamaie
sare si piper dupa gust
4 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Procedura:
Puneti bucatile de conopida intr-un robot de bucatarie cu lama S si amestecati usor pana obtineti o compozitie similara orezului. Faceti un sos (dressing) amestecand rosiile si usturoiul, uleiul, sare piper si rosiile deshidratate si zeama de lamaie. Amestecati conopida cu sosul si cu patrunjelul tocat marunt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top