Garnituri
Conopidă coaptă în stil italian
Iată o un mod sănătos și delicios în care puteți prepara conopida.
Ingrediente:
– o lingură de ulei de măsline
– o ceapă tocată mărunt
– 4 căței de usturoi tocați fin
– o linguriță de sare
– un ardei roșu tocat mărunt
– piper
– o ceașcă de măsline tocate
– o conopidă
– 200 grame de mozzarella
– 50 grame de pesmet
Mod de preparare:
Într-o tigaie se călesc la foc mediu ceapa, usturoiul și ardeiul până ce se înmoaie (aproximativ 3 minute). Spre final se adaugă și măslinele.
Între timp se încălzește cuptorul. Conopida se rupe în buchețele și se fierbe în aburi 3-4 minute, sau pur și simplu se fierbe în apă cu sare până ce se înmoaie puțin.
Se unge o tavă cu unt și se așează conopida uniform. Peste ea se pune sosul care s-a format în tigaie. Se combină pesmetul cu mozzarella dată prin răzătoare și se presară deasupra. Se dă tava la cuptor aproximativ 10 minute.
Poftă bună!