Sanatate
Consumi sucuri? Iată ce ți se poate întâmpla!
Sucurile carbogazoase nu conțin nutrienți. Nu au proteine, vitamine sau minerale, ci sunt compuse doar din apă filtrată, zahăr, coloranți, arome, conservanți și acid. Consumul în exces poate declanșa numeroase dezechilibre în organism, iar acestea pot conduce la apariția unor boli precum diabetul sau complicații ale inimii.
CITEȘTE ȘI: OBICEIURI CARE ÎȚI POT AFECTA DANTURA
Consumul regulat de băuturi carbogazoase poate duce la obezitate. Obezitatea este o problemă des întâlnită în zilele noastre, iar multe persoane se confruntă cu ea zi de zi. Sucurile se numără printre declanșatorii acestei probleme, deoarece conțin un nivel ridicat de zahăr și calorii goale care nu fac decât să te îngrașe. Consumul de sucuri poate provoca acumularea de grăsime pe organe, ceea ce duce foarte ușor la diabet. Unele dintre aceste băuturi conțin cafeină, ceea ce oferă dependență consumatorilor, fără a se gândi că un singur pahar de suc pe zi poate conduce la acumularea de aproximativ 2 kg pe lună.
Totodată, consumul constant de sucuri mărește riscul de osteoporoză. Acestea sunt foarte acide și această aciditate slăbește oasele și duce la decalcifierea oaselor. De aceea consumul de sucuri nu este recomandat copiilor. Aciditatea crescută este responsabilă și pentru pierderea smalțului dinților. Studiile arată că băuturile carbogazoase triplează numărul cariilor și cresc sensibilitatea dinților și a gingiilor.
Totodată, consumul de sucuri crește riscul apariției pietrelor la rinichi și dezhidratează profund organismul. Acest lucru se întâmplă doarece rinichii tăi se chinuie să elimine zahărul în exces care se află în corp. Băuturile carbogazoase sunt foarte periculoase pentru sistemul digestiv și îngreunează procesul de eliminare al toxinelor din organism. Partea cea mai proastă este că pe lângă toate aceste dezavantaje, sucurile grăbesc dramatic procesele de îmbătrânire și declanșează apariția prematură a ridurilor, petelor și liniilor fine.