Connect with us

Revistateo.ro

Copiii de 14 ani pot lucra cu forme legale

Inedit

Copiii de 14 ani pot lucra cu forme legale

Copiii de 14 ani pot lucra cu forme legale. Activităţile aprobate de Guvern şi pentru care copii vor putea fi plătiţi legal sunt cele de actor, acrobat la manifestări cu caracter cultural, figurant, dansator, cântăreţ, muzician, la teatru, operă, balet, circ, concursuri de dans, interpretare sau muzică, alte concursuri sau activităţi de scenă, dar şi la filmări pentru filme artistice, înregistrări sau emisiuni în direct pentru radio şi televiziune, filmări, cu sau fără scopuri publicitare.

În plus, cei peste 14 ani mai pot lua parte la activităţi în calitate de figuranţi sau modele la şedinţe foto, cu sau fără scopuri publicitare, figuranţi sau modele la prezentări de modă şi sportivi profesionişti în sporturile de performanţă. Totodată, instituţia de guvernământ a decis ca repetiţiile sau orice alte etape desfăşurate înainte de prestaţia în sine să fie considerate parte integrantă a muncii copiilor.

Pentru a putea apela la serviciile adolescenţilor, condiţiile de muncă oferite trebuie să respecte anumite norme: să nu fie activităţi periculoase pentru cei mici, acestea să se desfăşoare doar între anumite intervale orare în funcţie de vârsta copilului, iar durata activităţii nu trebuie să depăşească un anumit număr de ore săptămânal şi zilnic, stabilit tot în funcţie de câţi ani are copilul participant.

Pe durata acestor ore, copilul trebuie să fie însoţit în permanenţă de un adult, chiar dacă nu e vorba neapărat de unul dintre părinţi. Înainte de a vă trimite copilul la muncă, aveţi grijă să vă informaţi şi serviciul public de asistenţă socială, pentru ca acesta să ia cunoştinţă de activitatea pe care copilul o va presta. Cei care nu vor respecta aceste reguli pe viitor riscă să plătească o amendă cuprinsă între 1.000 şi 8.000 de lei.

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

  1. Alexandra

    2016-07-07T16:37:16+03:00 at 2016-07-07T16:37:16+03:00

    Am o intrebare! Copii peste 14 ani nu pot lucra si ca vanzatori de inghetata sau vanzator la un magazin din apropiere respectand regulile de mai sus?

  2. Alexandra

    2016-07-07T17:18:45+03:00 at 2016-07-07T17:18:45+03:00

    Buna ziua! Copii de 14 aniau voie sa lucreze si ca vanzator de inghetata sau vanzator la un magazin din apropiere respectand regulile de mai sus?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top