Stil de viata
Copilul nu adoarme? Urmeaza exemplul acestui tatic!
Daca cel mic nu adoarme sub nicio forma, poate ca este momentul sa recurgi la masuri extreme! Iata ce idee a avut acest tatic si alte solutii ca sa il faci pe bebelus sa mearga la somn!
Iata ce solutie ingenioasa a gasit acest tatic! Dar, pentru parintii nu chiar atat de talentati, exista si alte solutii. Citeste in articol ce poti face atunci cand copilul nu adoarme!
Ce poti sa faceti atunci cand bebelusul nu vrea sub nicio forma sa mearga la culcare? Iata care ar putea fi motivele:
Daca poarta manusi, nu isi poate suge degetul si acesta poate fi un motiv pentru care nu doarme
Suptul degetului are rolul de al relaxa pe bebelus si este cel mai simplu mod prin care el adoarme. De aceea, manusile nu sunt tocmai potrivite pentru un bebe care s-a invatat sa adoarma cu degetul in gura. Daca are unghiutele prea mari, acestea se pot taia, astfel incat el sa nu se zgaraie.
Citeste si: Cum trebuie sa isi adoarma mamicile CORECT bebelusul
Era in coma cand bebelusul ei A INCEPUT SA PLANGA. Ce a urmat depaseste lumea aceasta!
Dependent de suzeta?
Desi rolul ei este de a-l relaxa, bebelusul poate deveni dependent de suzeta, iar daca o pierde in timpul somnului se va trezi plangand, apoi va dura destul de mult timp pana sa adoarma. O posibila solutie ar fi sa nu ii inapoiati suezeta daca o scapa in timpul noptii, ci sa il lasati sa adoarma si fara ea.
Apropo de plans, cat il lasam sa planga inainte sa adoarma?
Nimic nu e mai greu pentru un parinte decat sa isi auda bebelusul plangand. Totusi, are si el nevoie sa se calmeze singur. Daca trece prea mult timp si nu isi revine din plans, interveniti si incercati sa il linistiti.
Ora de culcare nepotrivita?
Daca este prea obosit, s-ar putea ca bebelusul sa nu reuseasca sa se relaxeze astfel incat sa adoarma. Daca nu este obosit deloc, este aceeasi situatie – va plange si se va foi fara sa adoarma. Solutia este sa fiti atenti la primele semne de somn astfel incat sa il pui imediat la somn!
Prea cald, prea frig?
Afla ca este mai bine ca in camera in care doarme cel mic sa fie mai racoare decat mai cald. Daca este infofolit prea mult, nu va reusi deloc sa adoarma. Daca incaperea in care doarme este placuta pentru un adult imbracat subtire, atunci e potrivita si pentru somnul bebelusului.