Stiri
Corcodusele – proprietati pentru sanatate
Corcodusele fac parte din familia prunelor (prunus cerasifera) si sunt printre putinele fructe ale primaverii care actioneaza puternic asupra creierului nostru. Daca vei consuma doar 4 corcoduse pe zi, timp de o saptamana, se vor produce o serie de lucruri interesante si benefice in corpul tau.
Chiar daca sunt considerate niste fructe banale si le consumam pentru ca sunt la indemana tuturor (cresc in aproape orice loc, iar daca ai bunici la tara, poti sa te consideri cel mai norocos), corcodusele au o serie de proprietati benefice pentru creier, dar si pentru alte organe vitale.
Daca mananci doar 4 corcoduse pe zi, timp de aproximativ o saptamana, iti vei imbunatati puterea de concentrare, mai ales daca ai un examen important sau trebuie sa dai randament incontinuu la locul de munca. Fosforul si magneziul din corcoduse revitalizeaza intreg organismul si potenteaza intelectul, conform noilor cercetari in medicina naturista.
Proprietatile corcoduselor:
1. AJUTA LA MENTINEREA SANATATII FIZICE SI SUNT BUNE PENTRU CURELE DE SLABIT
Aceste fructe contin 90% apa, 13% zaharuri si o serie de acizi si antioxidanti importanti pentru prevenirea anumitor boli ale pielii. Pielita corcoduselor poate fi utilizata pentru cicatrici si rani deschise, ameliorand durerea acestora. Fructele au un efect usor purgativ, accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor.
Caisele – beneficii pentru sanatate
Dovleceii: proprietati si beneficii pentru organismul uman
2. TRATEAZA ANEMIILE
Corcodusele au un continut ridicat de vitamina C si sunt excelente pentru persoanele anemice. Acestea trateaza starile de oboseala, de epuizare accentuata si potenteaza regenerarea celulara, deci refacerea corpului molesit.
3. RETETA DE CORCODUSE CARE TE SCAPA DE OBOSEALA SI TULBURARILE DE ANXIETATE/ GREATA/ STARE DE AMETEALA ACCENTUATA COMBINATA CU DURERI DE CAP
Ingrediente: 1 kilogram de corcoduse galbene, 1 kilogram de corcoduse rosii, 3 linguri de zahar brun si 3 de scortisoara.
Cum se prepara cocktailul anti-oboseala: Spala corcodusele in doua ape dupa ce ai indepartat coditele. Umple o oala mare cu apa plata si toarna fructele impreuna cu zaharul brun. Lasa-le la fiert in apa pret de cateva minute pana cand se inmoaie suficient. La final, aromatizeaza bautura cu scortisoara si serveste-o calda sau rece.
Contraindicatii la consumul corcoduselor:
Nu ai voie sa le consumi daca suferi de hiperaciditate gastrica, ulcer gastric sau duodenal ori daca ai simptomele acestor boli stomacale. De asemenea, nu e bine sa consumi corcodusele cu bauturile alcoolice, deci nu le manca imediat dupa ce ai baut un pahar de vin, vodka sau bere. Impreuna, ele potenteaza instalarea ulcerului.