Retete
Credeai ca poate fi ATAT DE SIMPLU? Este mai INGENIOASA tehnica ca sa faci UNT acasa!
Nu te-ai fi gandit niciodata ca e atat de simplu sa faci unt acasa. Incearca aceasta reteta si nu-l vei mai cumpara de la magazin!
Este atat de simplu sa faci unt acasa, incat vei renunta sa mai cumperi de la supermarket! Vei controla exact ce contine, caci este vorba de un singur ingredient: smantana!
Ce ai de facut? Cumpara o smantana grasa, de preferinta direct de la producatori. Sigur gasesti in piata, la tarabele cu lactate.
Daca nu, alege sortimentul preferat din cele ambalate, caci va functiona la fel de bine. Ai grija totusi sa aiba mai mult de 25% grasime. O vei pune intr-un recipient care se inchide ermetic. Chiar si intr-un borcan.
Agita timp de 5 minute vasul inchis bine.
Stii cum este cand agiti un cocktail? Ei bine, la fel vei proceda si cu smantana pana obtii… frisca. Este prima etapa pentru a obtine unt acasa.
CITESTE SI: Galuste umplute, fara sa aprinzi ARAGAZUL! CEA MAI SIMPLA reteta!
CITESTE SI: Iata cum poti face propriul unt de arahide si de migdale, la tine acasa
Vei observa ca va fi din ce in ce mai greu sa agiti borcanul si vei observa ca se formeaza ceva solid. Ei bine, ai reusit! Dupa ce se umple vasul cu unt, il poti scoate. Il vei pune intr-un vas curat si vei pune peste unt apa rece (chiar racita cu gheata). Clateste untul de 5-6 ori, in timp ce il presezi. Asta va ajuta sa se intareasca. Este important ca apa sa fie foarte rece!
Dupa ce prepari unt acasa, tine-l in frigider. Il poti presara cu sare, ca sa reziste mai mult. Poti sa il aromatizezi cu marar, patrunjel, busuioc sau rozmarin tocate marunt sau chiar cu contimente uscate. Vei obtine un unt excelent pe care sa il ungi pe paine, sa il folosesti la sote-uri de legume sau la fripturi delicioase.
Sursa foto: lanafit.wordpress.com