Connect with us

Revistateo.ro

Crème Brûlée cu portocale

Deserturi

Crème Brûlée cu portocale

Ingrediente:

– o cană de lapte de gresat

– 6 linguri de lapte praf

– un praf de sare

– coajă de portocală

– un baton de scorțișoară

– o jumătate de linguriță de extract de vanilie

– 100 de grame de zahăr

– două gălbenușuri de ou mari

CITEȘTE ȘI: MINI ECLERE

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 120 de grade.

Într-o cratiță se amestecă laptele degresat, laptele praf  și sarea si se pun pe aragaz, la foc mic. Se amestecă încontinuu și se oprește focul când compoziția începe să facă mici bule pe marginea vasului. Atenție! Nu aduceți amestecul la punctul de fierbere. Se ia de pe aragaz și se adaugă coaja de portocală și batonul de scoțișoară. Se acoperă și se lasă 20 de minute, după care se strecoară laptele și se adaugă extractul de vanilie.

Într-un bol se amestecă două linguri de zahăr și gălbenușurile de ou. Treptat se toarnă deasupra compoziția din lapte, amestecând constant. Se împarte amestecul în mod egal în boluri mici. Acestea se pun într- tavă cu apă. Nivelul apei trebuie să fie de cel puțin un centimetru. Se coace crema timp de 40 de minute, sau atunci când centrul desertului abia se mișcă dacă este atins. Se lasă să se răcească complet și apoi se dau bolurile la frigider cel puțin 4 ore sau chiar peste noapte.

Deasupra cremei se adaugă puțin zahăr care se caramelizează cu ajutorul unui arzător, de la o distanță de 2-3 cm. Se servește în termen de o oră.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top