Stiri
Crestinii il pomenesc pe Sfantul Calinic de la Cernica
Crestinii ortodocsi il pomenesc astazi pe Sfantul Calinic de la Cernica, una dintre cele mai importante figuri bisericesti.
Printre infaptuirile Sfantului Calinic de la Cernica se numara si Manastirea Frasinei. Despre Manastirea Frasinei ati auzit cu siguranta. Acest loc sfant este inconjurat de o serie de legende si se spune ca femeile care trec poarta manastirii sunt blestemate.
Sfantul Calinic de la Cernica s-a nascut in Bucuresti pe 7 octombrie 1787. Acesta ajunge la varsta de 20 de ani la Manastirea Cernica de langa Bucuresti, iar mai tarziu, dupa numai un an primeste titlul de monah. In anul 1850, Sfantul Calinic conduce episcopia Ramnicului, care, din cauza incendiului din 1847, a fost mutata de la Craiova.
Cea mai puternica rugaciune din Postul Pastelui
Canon de rugaciune catre Sfantul Calinic de la Cernica
Calinic era si un carturar apreciat. Acesta a infiintat o tipografie la Ramnic in anul 1861. Pentru ca tiparea foarte multe carti, Nicolae Iorga descria Ramnicul drept „capitala tipografiilor”. Praznuirea Sfantului Calinic se face in fiecare an pe 11 aprilie, zi in care a trecut la Domnul. Moastele Sfantului Calinic se afla la manastirea Cernica.
Despre manastirea Frasinei, nascuta din dorinta Sfantului Calinic, se spune ca este un loc blestemat. Femeile nu au voie sa intre in manastire pentru ca se pot imbolnavi grav sau pot muri. Cele care vor cu tot dinadinsul sa ajunga acolo, trebuie sa primeasca o dezlegare din partea preotilor.
Manastirea Frasinei nu este doar un loc plin de mistere de acest tip. Acolo, conform credinciosilor, exista mai multe icoane facatoare de minuni. Foarte multi dintre cei care s-au rugat la Frasinei spun ca au scapat de problemele financiare ori ca inclusiv s-au vindecat de boli.