Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Crestinii pomenesc un MARE SFANT: A schimbat modul in care il privim pe Iisus Hristos!

Pe 3 septembrie, crestin ortodocsii pomenesc un sfant important, imparatul care in urma unui Sinod Ecumenic important a schimbat modul in care il privim pe Iisus Hristos.

Sfantul Imparat Constantin cel Nou (Constantin al IV-lea) a convocat Sinodul Ecumenic de la Constantinopol (anul 680), in urma caruia Iisus Hristos era recunoscut cu dubla vointa si lucrare.

Marturisirea de credinta facuta atunci de preotii care se pregateau de confruntarea arabilor ce atacau Bizantul, prevedea urmatoarele:

„In Iisus Hristos sunt doua vointe si doua lucrari sau energii, corespunzatoare celor doua firi, neamestecate si neschimbate, neimpartite si nedespartite, precum si neopuse una alteia, cea omeneasca urmand intru totul vointei si lucrarii celei dumnezeiesti.”, scrie crestinortodox.ro.

Sfantul Constantin cel Nou este pomenit de Biserica Ortodoxa Romana, pe 3 septembrie 685 (la 5 ani de la unul din cele mai importante sinoade ecumenice) avand loc trecerea in nefiinta a Imparatului de la Constantinopol.

CITESTE SI: Pilda lui Arsenie Boca pentru suferințele tuturor românilor. După ce o vei citi, vei privi cu totul altfel viața!

CITESTE SI: AUDIO: Înregistrare cu vocea lui Arsenie Boca. Vorbele părintelui sunt CUTREMURĂTOARE!

Acest sfant a fost inmormantat in Biserica Sfintii Apostol din Constantinopol, a doua ca importanta dupa Biserica Sfanta Sofia.

sfant - 02092015 - 3

Imparatul Constantin cel Nou este reprezentat in icoane pe tron, la cel de-al Saselea Sinod Ecumenic, alaturi de sfintii episcopi. Acesta este pictat ca un barbat tanar, cu barba despartita in doua.

CITESTE SI: Rugaciunea pentru cel ispitit de vrajmasi

CITESTE SI: Cele 4 sarbatori importante din luna septembrie, pentru toti crestinii

Imparatul Constantin al IV-lea este unul dintre cei mai importanti marturisitori de credinta din istoria ortodoxiei. Sfantul Imparat care a rezolvat problema monoteismului apare in orice calendar crestin ortodox, la o zi dupa Sfantul Ioan Postitorul.

Sursa foto: turnbacktogod.com, crestinortodox.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top